Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Afrikan Zuma joutuu maksamaan

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
POOL
Jacob Zuma
Jacob Zuma Kuva: POOL

HS-AFP

Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zumalla on 45 päivää aikaa maksaa takaisin valtiolle noin puolen miljoonan euron edestä veronmaksajien rahaa.

Korvaus liittyy liittyy vuosien kiistaan siitä, että Zuma käytti valtion rahoja yksityiskartanonsa suurremonttiin.

Korvaussumma vahvistettiin tiistaina oikeudessa. Etelä-Afrikan perustuslakituomioistuin – valtakunnan korkein oikeuselin – määräsi jo maaliskuussa, että Zuman on maksettava rahoja takaisin.

Skandaali on yksi monista Zuman presidenttikaudella. Perustuslakituomioistuimen päätöksen jälkeen oppositio yritti keväällä parlamentissa saada Zuman virkasyytteeseen siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kartanoskandaalista on Etelä-Afrikassa tullut symboli valtapuolue ANC:n korruptiolle. Puolue on hallinnut Etelä-Afrikkaa vuoden 1994 ensimmäisistä vapaista vaaleista lähtien.

Zuman kanslia ei tiistaina kommentoinut päätöstä korvaussummasta, eikä ole tiedossa, onko presidentillä rahaa korvauksen maksamiseen.

Zuman yksityiskartano sijaitsee hänen kotiseudullaan Ndkandlan maaseutukaupungissa Kwazulu-Natalin maakunnassa. Presidentin yksityiskotia remontoitiin valtion varoin, koska kyse piti olla turvatoimien parantamisesta.

Huomio kuitenkin kiinnittyi siihen, että miljoonia maksaneessa remontissa kartano sai myös uima-altaan, karjasuojan, amfiteatterin ja kana-aitauksen.

Myöhemmin julkaistiin poliisiministerin raportti, jonka mukaan uima-allas on tarpeellinen turvatoimi palontorjunnassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat