Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hautausmaan vessassa torkkunut 120-kiloinen merikarhu säikäytti australialaisnaisen

Hylje oli eksynyt yli puolen kilometrin päähän lähimmästä rannasta.

Ulkomaat
 
Devonportin kaupungin julkaisema kuva merikarhusta.
Devonportin kaupungin julkaisema kuva merikarhusta.

Vierailu hautausmaan vessassa aiheutti australialaisnaiselle pahan säikähdyksen, kun viereisessä eriössä röhnöttikin 120-kiloinen merikarhu. Hylje oli käpertynyt WC:n suojiin nukkumaan.

Erityisen yllättäväksi löydön teki se, että Devonportin kaupungin hautausmaa Tasmanian saarella sijaitsee puolen kilometrin päässä lähimmästä vesistöstä.

”Kun kuulimme asiasta, luulimme sitä käytännön pilaksi. Tämä on suuri mysteeri, on kovin harvinaista törmätä hylkeeseen näin syvällä sisämaassa”, sanoi Karina Moore Devonportin kaupunginvaltuustosta australialaisen ABC-kanavan uutisille.

”Noin puolen kilometrin päässä on pieni puro, mutta merikarhun olisi pitänyt ylittää vilkkaasti liikennöity tie ja useita karja-aitauksia päästäkseen hautausmaalle”, Moore aprikoi.

Matka takaisin mereen sujui kuitenkin vaivattomasti puistoviranomaisten kyydillä. Kaupunkilaisten Sammyksi nimittämä merikarhu nukutettiin ja kuljetettiin lähimmälle rannalle. Biologi Rachel Alderman sanoi, että paluumatka vesille olisi ollut Sammylle vaarallinen ilman apua.

Merikarhut ovat Tasmanian alueella varsin tavallisia, ja niillä on Aldermanin mukaan taipumus joskus vaeltaa kauas rannoilta.

”Merikarhuja on päätynyt Cataractjoen rotkoon, eläinten aitauksiin, ihmisten takapihoille, ja nyt voimme lisätä listaan hautausmaan vessan”, Alderman sanoi.

Devonportin kaupunginvaltuuston Facebook-sivuilla hautausmaalle eksynyt merikarhu sai suuren suosion.

”Tämä on sellainen positiivinen tarina, jolle olemme nauraneet, mutta tiedämme että eläin oli turvassa ja kaikki pitivät siitä huolta”, Moore sanoi ABC-kanavalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat