Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton saa tukea USA:n viihdeteollisuudelta – moni tähti kampanjoi näyttävästi Trumpia vastaan

Demokraattien puoluekokous on vetänyt Philadelphiaan runsaasti kuuluisuuksia. Joukko Hollywood-tähtiä varoitti internetvetoomuksessa Donald Trumpin vaaroista.

Ulkomaat
 
MIKE SEGAR / Reuters
Näyttelijä Meryl Streep puhui demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina.
Näyttelijä Meryl Streep puhui demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina. Kuva: MIKE SEGAR / Reuters

Yhdysvaltojen viihdeteollisuus näyttäisi seisovan voittopuolisesti demokraattien nurkassa tulevissa presidentinvaaleissa – tai ainakin republikaanien Donald Trumpia vastaan.

Uutistoimisto AFP kertoi keskiviikkona, että satakunta Hollywood-näyttelijää ja poptähteä on allekirjoittanut vetoomuksen Trumpin ”vihantäyteistä ideologiaa” vastaan.

”Olemme joukko taiteilijoita ja liitymme tänään miljoonien amerikkalaisten seuraan tavoitteenamme pysäyttää republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump. Uskomme, että meillä on velvollisuus käyttää näkyvyyttämme kiinnittämään huomiota Trumpin presidenttiyden vaaroihin”, verkossa julkaistussa vetoomuksessa todetaan.

Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa näyttelijät Julianne Moore, Jane Fonda ja Woody Harrelson, sekä muusikot Russell Simmons, Michael Stipe ja Moby.

Mukana vetoomuksessa on myös näyttelijä ja käsikirjoittaja Lena Dunham, joka puhui tiistaina demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa näyttelijä America Ferraran kanssa.

”Tiedän mitä ajattelette. Miksi teidän pitäisi välittää, mitä sanottavaa jollain tv-julkkiksella on politiikasta”, Girls-televisiosarjasta tunettu Dunham aloitti The Hollywood Reporterin mukaan.

”Olemme samaa mieltä. Mutta hän on republikaanien presidenttiehdokas, joten meidän on pakko puhua siitä”, Ferrara vitsaili viitaten Trumpiin, jolla on ollut oma tosi-tv-ohjelma.

Vertailu kesän puoluekokousten välillä osoittaa, kuinka vahvasti viihdeteollisuus on kallistunut demokraattien suuntaan republikaanien kustannuksella. Demokraattien kokous on vetänyt tällä viikolla Philadelphiaan pienen tähtisumun verran sekä Hillary Clintonin että tämän esivaalivastustajan Bernie Sandersin julkkiskannattajia.

Näyttelijät Susan Sarandon ja Shailene Woodley osallistuivat puoluekokouksen ulkopuolella ilmastonmuutoksen vastaiseen mielenosoitukseen. Muusikko Alicia Keys puhui Politico-lehden tilaisuudessa ja moitti Clintonin aviomiestä Bill Clintonia tämän presidenttikaudellaan aloittamasta rikostentorjuntaohjelmasta, joka on johtanut vankiloiden täyttymiseen. Keys vaati Clintonia pahoittelemaan miehensä toimia.

Puoluekokouksen varsinaiseen esiintyjälistaan mahtuvat muun muassa muusikko Paul Simon ja koripallolegenda Kareem Abdul-Jabbar. Lisäksi puolue marssittaa Clintonin tueksi lavalle pitkän rivin nuoria ja kokeneita naisia. Lavalle astuvat viikon mittaan laulajat Katy Perry ja Demi Lovato, koomikko Sarah Silverman sekä näyttelijät Chloë Grace Moretz ja Eva Longoria.

Puoluekokouksen päätöskonsertissa esiintyvät muun muassa Lady Gaga ja Lenny Kravitz, CNN-kanava kertoi. Toisessa konsertissa kokouksen päätöspäivänä esiintyy Variety-lehden mukaan räppäri Snoop Dogg, joka ilmoitti tukevansa Clintonia presidentiksi jo viime vuoden toukokuussa.

Marijuanan käytön puolestapuhujana Snoop Doggia miellyttänee demokraattien uuteen puolueohjelmaan kirjattu tavoite kannabiksen laillistamisesta.

Republikaanien puoluekokouksen suurin tähti oli sen sijaan itse Donald Trump, miljardööri, kiiteistömoguli ja tv-tähti. Muutoin Ohion puoluekokouksen nimekkäimmät puhujat olivat näyttelijä Scott Baio, joka muistetaan Onnenpäivät-sarjasta, sekä ammattilaisgolfaaja Natalie Gulbis.

Republikaaneille tukeaan osoittavat myös kourallinen muita tosi-tv-esiintyjiä, tunnetuimpana Ankkadynastia-ohjelman tähti Willie Robertson. Päätöskonsertin musiikista vastasi Kid Rock.

MARK KAUZLARICH / Reuters
Alicia Keys esiintyi demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina.
Alicia Keys esiintyi demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina.
MIKE SEGAR / Reuters
Näyttelijä-käsikirjoittaja Lena Dunham ja näyttelijä America Ferrera puhuivat demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina.
Näyttelijä-käsikirjoittaja Lena Dunham ja näyttelijä America Ferrera puhuivat demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina.
Hillary Clinton julistettiin demokraattien presidenttiehdokkaaksi
Hillary Clinton julistettiin demokraattien presidenttiehdokkaaksi
Hillary Clinton kiitti Philadelphiassa koolla olevaa puoluekokousta nimittämisestään presidenttiehdokkaaksi. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat