Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Guardian: Pohjois-Korea syyttää Etelä-Korean päästäneen ”katalana juonenaan” käärmeitä rajan yli

Pohjois-Korea on määrännyt rajavartijoitaan pyydystämään maan itsenäisyyttä uhkaavia matelijoita.

Ulkomaat
 

Pohjois-Korea väittää, että Etelä-Korean tiedustelupalvelu on päästänyt tahallaan käärmeitä rajan yli. Pohjois-Korean mukaan taustalla on katala juoni, jolla yritetään horjuttaa maan yhtenäisyyttä. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian lähteisiinsä vedoten.

Pohjois-Korean mukaan Ryanggangin maakunnassa on ”järjettömän paljon käärmeitä”. Maa onkin määrännyt rajavartijoitaan pyydystämään matelijoita.

Osa pohjoiskorealaissotilaista ei ole kuitenkaan vakuuttuneita siitä, että taustalla olisi Etelä-Korean juoni. Joidenkin pohjoiskorealaisten sotilaiden mukaan ”kolmevuotiaskaan ei uskoisi, että Etelä-Korea hyökkäisi Pohjois-Koreaa vastaan käärmeillä hallinnonvastaisten propagandalehtisten tai cd-levyjen sijaan”.

Pohjois-Korea on The Guardianin mukaan varoittanut kansalaisiaan ylipäätään pysymään valppaana käärmeistä.

Maassa liikkuu lisäksi huhuja, joiden mukaan yksittäiseenkin käärmeenpuremaan voi kuolla.

Pohjois-Korean rajalla työskentelevät salakuljettajat ovat huhujen myötä alkaneet ostaa korkealaatuisia kumihousuja suojautuakseen matelijoilta. Kumihousujen hinta on liikkunut 60 000 wonissa, mikä vastaa runsasta kuutta euroa.

Pohjois-Korean väitteet ulkoisesta käärmejuonesta ovat mitä ilmeisimmin vääriä. Ne voivat kuitenkin The Guardianin lähteen mukaan liittyä kansalaisten ”psykologiseen virittämiseen 200 päivän taistelun aikana”.

200 päivän taistelu on kesäkuussa alkanut ja joulukuuhun kestävä työkampanja, jolla yritetään tehostaa Pohjois-Korean taloutta.

Pohjois-Korea on aiemmin väittänyt, että maan viljelyksiä vaivannut hyönteisten runsaus oli Yhdysvaltain imperialistinen juoni. Syynä oli kuitenkin ilmeisesti hyönteismyrkkypula.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat