Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän tullin pääjohtajan erosta huhutaan – kotietsinnässä paljastui kenkälaatikoittain rahaa

Ulkomaat
 

Huhumylly Venäjän tullin pääjohtajan Andrei Beljaninovin ja hänen mahdollisen eronsa ympärillä kiihtyi keskiviikkona.

Turvallisuuspalvelu FSB ja vakavia rikoksia selvittävä Venäjän tutkintakomitea tekivät Beljaninovin huvilaan yllättäen kotietsinnän tiistaina. Myös kahden tullin varajohtajan kodit tutkittiin ja tullin päärakennus Moskovassa ratsattiin.

Sanomalehti Kommersantin mukaan Beljaninovia ei epäilty rikoksista, vaan häntä kuultiin todistajana isossa salakuljetustutkinnassa.

Sattumalta kotietsinnässä kuitenkin löytyi suuria määriä rahaa: lehden mukaan ei ainoastaan kassakaapista, vaan myös kenkälaatikoista. Yhteensä rahaa löytyi 350 000 euroa, 390 000 dollaria ja 9,5 miljoonaa ruplaa eli 128 000 euroa.

Uutissivusto Gazeta.ru julkaisi setelinipuista ja huvilan sisustuksesta kuvia, joissa Beljaninovia muistuttava mies näkyy.

Lisäksi huvilasta löytyi tauluja sekä kello- ja korukokoelma. Beljaninov itse selitti aloittaneensa arvoesineiden keräilemisen jo vuosia sitten ennen uraansa tullissa.

Tullin epäillään sotkeutuneen salakuljetukseen, missä yhteydessä Beljaninovia kuultiin. Kyse oli suurista määristä kalliita alkoholijuomia, joita kuljetettiin Venäjälle Itämeren Ust-Lugan eli Laukaansuun sataman kautta. Mukana oli muun muassa Courvoisier-konjakkia vuodelta 1912.

Tästä salakuljetuksesta epäillään myös vaikutusvaltaista pietarilaisoligarkki Dmitri Mihaltšenkoa, joka on istunut tutkintavankeudessa maaliskuusta lähtien. Hänen hallintaansa kuuluu kymmeniä yrityksiä. Yksi suurimmista hankkeista on Bronkan valtavan sataman rakentaminen Kronštadtista etelään.

Andrei Beljaninov, 59, on johtanut Venäjän tullia kymmenen vuotta. Hän oli presidentti Vladimir Putinin tapaan Neuvostoliiton salaisen poliisin KGB:n palveluksessa, mutta siirtyi pankkialalle 1990-luvun alkuvuosina ja lopulta tulliin.

Tutkija Tatjana Stanovaja kirjoittaa Slon.ru-uutissivustolla, että etsinnän takana olisi FSB:n sisäisen turvallisuuden osasto, joka on johtanut useita muita Venäjän poliittista eliittiä koskevia korruptio- ja rikostutkintoja. Hän arvioi Beljaninovin kotietsinnän kertovan presidentti Vladimir Putinin käynnistämästä sukupolvenvaihdoksesta Venäjän johtoportaassa ja FSB:n suhteellisesta vahvistumisesta.

Lisäksi se muistuttaa eliittiä siitä, että pelkkä yhteinen historia Putinin kanssa ei enää takaa aseman säilymistä. Beljaninovin sanotaan tutustuneen Putiniin, kun molemmat tekivät töitä DDR:ssä.

Stanovaja johtaa Poliittisten teknologioiden keskuksen analyyttista osastoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat