Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommi-iskussa Syyriassa on kuollut kymmeniä – Isis ilmoittanut olevansa iskun takana

Pommi räjähti Qamishlin kaupungissa lähellä kurdien turvallisuusyksikön pääkonttoria. Äärijärjestö Isis on sanonut olleensa iskun takana.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
RODI SAID / Reuters
Ihmiset etsivät eloonjääneitä pommiräjähdyksen raunioista Qamishlissa Syyriassa.
Ihmiset etsivät eloonjääneitä pommiräjähdyksen raunioista Qamishlissa Syyriassa. Kuva: RODI SAID / Reuters

Koillis-Syyrian Qamishlin kurdikaupungissa tehdyssä pommi-iskussa on kuollut ainakin 48 ihmistä ja loukkaantuneita on ainakin 140, kertoo Syyrian valtion televisiokanava uutistoimisto AFP:n mukaan.

Äärijärjestö Isis on sanonut olleensa iskun takana, valtion televisiokanava kertoo.

Räjähdys tapahtui valvovan ihmisoikeusjärjestön mukaan lähellä kurdien turvallisuusyksikön pääkonttoria. Turvallisuusyksikkö valvoo Hasakan provinssia, jossa Qamishli sijaitsee. Kaupunki sijaitsee lähellä Turkin rajaa.

Valtion televisiokanavan mukaan kuorma-autoon oli asennettu pommi. Uutistoimisto Sanan mukaan auton kuljettaja räjäytti itsensä kuorma-autossa.

Pommi-iskua kuvailtiin kaksoispommi-iskuksi, mutta ihmisoikeusjärjestön mukaan ensimmäisen räjähdyksen olisi aiheuttanut polttoainetankin räjähtäminen, kertoo AFP.

Uutistoimisto Reutersin mukaan pommit aiheuttivat vahinkoja kaupungin rakennuksiin ja kaduille levisi kivimurskaa. Silminnäkijä kertoi Reutersille, että räjähdys heilutti kauppojen laseja Turkin puolella Nusaybinin kaupungissa. Kaksi ihmistä oli silminnäkijän mukaan myös loukkaantunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat