Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki poliisit on vapautettu mustan Freddie Grayn kuolemaan liittyvistä syytteistä

Gray kuoli poliisin käsittelyn yhteydessä saamiinsa vammoihin Baltimoressa vuoden 2015 keväällä. Tapaus nostatti useita mellakoita Yhdysvalloissa.

Ulkomaat
 
ANDREW KELLY / Reuters
Mielenosoittajat kantoivat Freddie Grayn kuvaa New Yorkissa järjestetyssä mielenosoituksessa kesäkuussa 2016.
Mielenosoittajat kantoivat Freddie Grayn kuvaa New Yorkissa järjestetyssä mielenosoituksessa kesäkuussa 2016. Kuva: ANDREW KELLY / Reuters

Kaikki kuusi epäilyksen alaisena ollutta poliisia on Yhdysvalloissa vapautunut syytöksistä liittyen Freddien Grayn kuolemaan. Gray kuoli vuoden 2015 keväällä Baltimoressa poliisien käsittelyn jälkeen. Asiasta kertoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Gray vaipui koomaan pian sen jälkeen, kun poliisit olivat väkivalloin siirtäneet hänet poliisiautoon. 25-vuotias Gray kuoli muutama päivä pidätyksen jälkeen selkäydinvaurioihin.

Tapauksesta nostettiin syytteet kuutta poliisia vastaan. Kolme poliisia on vapautettu jo aikaisemmin tänä vuonna.

Keskiviikkona syyttäjä luopui syytteistään sen jälkeen, kun hän oli hävinnyt aiheesta neljä oikeudenkäyntiä. Syynä päätökseen oli todisteiden puute.

Baltimoren poliisiliitto on vaatinut, että syyttäjä luopuu kaikista syytöksistään. Puolustus on sanonut, että Gray kuoli kaatumalla itse autossa.

Syynä Grayn pidätykseen oli se, että hän oli lähtenyt karkuun nähdessään poliisit. Pidätysalue oli tunnettu rikollisuudesta. Silminnäkijöiden mukaan poliisi käytti pidätyksessä tarpeetonta väkivaltaa.

Tapaus on johtanut useisiin mellakoihin Yhdysvalloissa. Baltimoressa julistettiin tapauksen jälkeen ulkonaliikkumiskielto ja kouluja suljettiin.

Päätös poliisien vapauttamisesta osuu samalle viikolle kuin demokraattien puoluekokous, johon oli tiistaina kutsuttu puhujiksi poliisien käsissä kuolleiden mustien miesten ja naisten äitejä.

Poliisien vapauttaminen syytöksistä Freddie Grayn tapauksessa voi vahvistaa mustien äänestäjien mielikuvaa siitä, että oikeusjärjestelmä kohtelee heitä epäoikeudenmukaisesti.

Ylivoimainen enemmistö mustista äänestää demokraatteja. Esivaaleissa he suosivat Hillary Clintonia, joka on työskennellyt kansalaisoikeuksien puolesta 1970-luvulta alkaen.

Kesäkuussa poliisiautoa ajanut poliisi Ceasar Goodson Jr. todettiin syyttömäksi Freddien Grayn kuolemaan.

Hänen epäiltiin panneen Grayn poliisiautoon niin, että Grayn selkäranka vaurioitui, kun hän iskeytyi auton seinään ajon aikana. Syyttäjän mukaan Goodson ajoi tahallaan vaarallisesti.

Goodson todettiin syyttömäksi niin ikään todisteiden puutteiden takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat