Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump kehotti Venäjää etsimään Clintonin kadonneet sähköpostit

Sähköpostikohuista tuli lyömäaseita sekä republikaanien että demokraattien kampanjassa.

Ulkomaat
 
HS–AFP
CARLOS BARRIA / Reuters
Kannattaja piteli Hillary Clintonin kuvaa demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina.
Kannattaja piteli Hillary Clintonin kuvaa demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa tiistaina. Kuva: CARLOS BARRIA / Reuters

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kohahdutti keskiviikkona toivomalla, että Venäjä löytäisi Hillary Clintonin sähköpostista tuhotut viestit.

”Venäjä, jos kuuntelette. Toivon, että löydätte ne 30 000 sähköpostia, jotka ovat kateissa. Luulen, että lehdistömme palkitsisi teitä siitä suuresti”, Trump sanoi The New York Timesin mukaan.

Trump viittasi sähköposteihin, jotka tuhottiin ulkoministerinä toimineen Hillary Clintonin yksityisestä sähköpostista. Liittovaltion poliisi totesi aiemmin heinäkuussa Clintonin olleen varomaton käyttäessään yksityispostia luottamukselliseen tiedon siirrossa. FBI ei kuitenkaan pitänyt aiheellisena syytteitä Clintonia vastaan.

Republikaanien kampanjassa sähköpostiskandaali on ollut lyömäase Clintonia vastaan. Clinton valittiin tiistaina virallisesti demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Clintonin kampanja syytti, että Trump rohkaisi kommentillaan ulkovaltaa hakkeroimaan poliittista vastustajaansa.

Kiistely tulee samaan aikaan, kun Yhdysvalloissa puhuttaa toinen sähköpostikohu. Demokraattisen puolueen johdon sähköposteja vuodettiin Wikileaksin kautta julkisuuteen. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset epäilevät Venäjän olleen hakkeroinnin takana.

Venäjä on kiistänyt epäilyt. Trump kuittasi oudoksi salaliittoteoriaksi demokraattien vihjailut siitä, että Venäjä olisi aiheuttanut vuodon auttaakseen Trumpia presidentiksi.

Keskiviikkona Trump vastasi myös arvosteluun, että hän suhtautuisi myötämielisesti Venäjään ja presidentti Vladimir Putiniin.

”Minulla ei ole mitään tekemistä Putinin kanssa”, Trump sanoi AFP:n mukaan. ”En ole koskaan puhunut hänelle. En tiedä hänestä muuta kuin sen, että hän kunnioittaa minua.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat