Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläimet kuolevat nälkään Venezuelan eläintarhoissa – ”vertauskuva venezuelalaisten kärsimykselle”

Eläinpuistoilla on vaikeuksia ruokkia hoidokkejaan ruokapulasta kärsivässä kriisimaassa. Caracasin eläintarhassa jo 50 eläintä on nääntynyt nälkään.

Ulkomaat
 
CARLOS JASSO / Reuters
Leijona torkkui Caricuaon eläintarhassa Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa heinäkuun puolivälissä. Ruokapulan vuoksi leijonille syötetään lihan lisäksi muun muassa mangoa ja kurpitsaa.
Leijona torkkui Caricuaon eläintarhassa Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa heinäkuun puolivälissä. Ruokapulan vuoksi leijonille syötetään lihan lisäksi muun muassa mangoa ja kurpitsaa. Kuva: CARLOS JASSO / Reuters

Venezuelalaiset ovat saaneet tottua tyhjiin jääkaappeihin ja ruokamellakoihin, kun talouskriisin murjoma maa on vajonnut yhä syvemmälle krooniseen elintarvikepulaan. Yhtä lailla eläintarhojen aitauksissa on jouduttu tyytymään puolikkaisiin annoksiin, lajille epätyypillisiin ruokiin tai jopa tyhjiin ruokakuppeihin.

Caricuaon eläintarhassa Caracasissa jo 50 eläintä on nääntynyt nälkään viimeisen puolen vuoden aikana, kertoi uutistoimisto Reuters keskiviikkona.

Asiasta kertoi valtion puisto-osaston ammattiliiton johtaja Marlene Sifontes. Muun muassa tapiireja, kaneja ja lintuja on menehtynyt jäätyään jopa kahdeksi viikoksi ilman ruokaa, Sifontes kuvaili.

”Caricuaon eläinten tarina on vertauskuva venezuelalaisten kärsimykselle”, Sifontes sanoi.

Venezuelan talouden lähes täydellinen romahdus on aiheuttanut öljyntuottajamaassa nälänhätää lähentelevän tilanteen. Venezuelalaiset joutuvat jonottamaan tuntikausia kaupoissa saadakseen peruselintarvikkeita, ja ihmiset ovat sortuneet ryöstelyyn. Sosialistipresidentti Nicolás Maduro on julistanut maahan poikkeustilan ja asettanut armeijan valvomaan ruoantuotantoa ja jakelua.

CARLOS JASSO / Reuters
Pekareita Paraguanan eläintarhassa Venezuelassa.
Pekareita Paraguanan eläintarhassa Venezuelassa.

Kriisin keskellä eläintenhoitajat tekevät parhaansa pitääkseen hoidokkinsa ruokittuina. Sifontesin mukaan Caracasin leijonat saavat nyt tyytyä pienempiin liha-annoksiin, joita paikataan mangolla ja kurpitsalla. Norsulle syötetään heinän sijaan trooppisia hedelmiä.

Tilanne on vaikeampi pääkaupungin ulkopuolella. San Cristóbalin kaupungin liepeillä maan länsiosassa sijaitseva La Lagunan eläinpuisto on pyytänyt alueen yrityksiä lahjoittamaan kasviksia ja lihaa eläimille, paikallishallinnosta kerrottiin Reutersille.

Toukokuussa Paraguanan kaupungin eläinpuistossa luoteis-Venezuelassa kuoli kolme eläintä, ja uhanalaiset silmälasikarhut saavat syödäkseen vain noin puolet päivittäisestä ruoka-annoksestaan. Eläintarhan johdon mukaan noin tusina eläintä aiotaan siirtää toiseen puistoon.

Reutersin mukaan viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan Caricuan eläinkuolemista.

Presidentti Maduro syyttää talouskriisistä ja elintarvikepulasta maan asioihin sekaantuvia ulkomaita, etenkin Yhdysvaltoja. Oppositio pitää syynä talouden liiallista riippuvaisuutta öljystä, jonka hinta maailmanmarkkinoilla on pysytellyt poikkeuksellisen alhaisena. YK ennustaa Venezuelan talouden taantuvan kahdeksan prosenttia tänä vuonna, uutistoimisto AFP kertoi.

Maduron vastustajat ovat vaatineet pikaista kansanäänestystä tämän viraltapanosta, mutta presidentti ei ole suostunut vaatimuksiin. Keskiviikkona sadat opposition kannattajat marssivat kohti vaalilautakunnan päämajaa Caracasissa, mutta poliisit pysäyttivät mielenosoituksen, AFP kertoi.

Vaalilautakunnan on määrä päättää, hyväksyykö se Maduron vastustajien keräämät nimikirjoitukset, jotka vaaditaan kansanäänestyksen viemiseksi eteenpäin. Prosessiin vaaditaan vähintään 200 000 allekirjoitusta, ja oppositio on jättänyt noin 1,8 miljoonaa nimeä. Presidentin leiri on moittinut oppositiota vilpistä ja väittänyt vetoomuksen sisältävän tuhansia kuolleiden ja alaikäisten nimiä.

CARLOS JASSO / Reuters
Eläintarhanhoitaja syötti apinoille papaijaa Paraguanan eläintarhassa Venezuelassa viime viikolla.
Eläintarhanhoitaja syötti apinoille papaijaa Paraguanan eläintarhassa Venezuelassa viime viikolla.
CARLOS JASSO / Reuters
Jaguaari sai lihaa järsiäkseen Paraguanan eläintarhassa viime viikolla.
Jaguaari sai lihaa järsiäkseen Paraguanan eläintarhassa viime viikolla.
CARLOS JASSO / Reuters
Paraguanan eläintarha on saanut ruokaa lahjoituksina, koska se ei muutoin pystyisi ruokkkimaan kaikkia hoidokkejaan.
Paraguanan eläintarha on saanut ruokaa lahjoituksina, koska se ei muutoin pystyisi ruokkkimaan kaikkia hoidokkejaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat