Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkissa vieraili kesäkuussa historiallisen vähän turisteja – suurin pudotus ainakin 22 vuoteen

Turismin laskusuhdanteeseen ovat vaikuttaneet jännitteiset välit Venäjän kanssa sekä lukuisat tuhoisat pommi-iskut, joista monia on suunnattu turisteja vastaan.

Ulkomaat
 
Antti Raatikainen / HS
Auringonottajat Marmariksen rannalla kesällä 2009.
Auringonottajat Marmariksen rannalla kesällä 2009. Kuva: Antti Raatikainen / HS

Turkissa vierailleiden ulkomaalaisten määrä väheni kesäkuussa yli 40 prosenttia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Perinteisesti suosittuna eurooppalaisten lomakohteena tunnettuun Turkkiin saapui kesäkuussa 2 440 000 ihmistä. Romahdus turismissa oli suurin ainakin 22 vuoteen – tietoja on saatavilla vain vuodesta 1994 lähtien.

Aiempi negatiivinen ennätys syntyi toukokuussa, jolloin Turkissa vieraili ulkomaalaisia 34,7 prosenttia aiempaa vähemmän.

Taloustieteilijät ovat arvioineet, että turismin romahdus voi maksaa Turkille noin seitsemän miljoonaa euroa tänä vuonna.

Turismitilastot selviävät Turkin turismiministeriön torstaina julkaisemasta datasta.

Turkin turismin laskusuhdanteeseen ovat vaikuttaneet jännitteiset välit Venäjän kanssa sekä lukuisat tuhoisat pommi-iskut, joista monia on suunnattu turisteja vastaan.

Itsemurhapommittajat esimerkiksi iskivät Turkin suurimmalle lentokentälle Istanbulissa kesäkuun lopulla. HS:n entinen Istanbulin-kirjeenvaihtaja vieraili kaupungissa noin viikko ennen lentokentälle tehtyä iskua. Nähtävyydet ja turistiravintolat ammottivat jo silloin autioina.

Turkin turismi on kärsinyt myös etenkin sen jälkeen, kun Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen viime marraskuussa. Venäjältä matkusti Turkkiin tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana turisteja 87 prosenttia aiempaa vähemmän.

Matkustusintoa on voinut vähentää entisestään myös heinäkuinen epäonnistunut sotilasvallankaappausyritys. Matkanjärjestäjät kertoivat tosin vallankaappausyrityksen jälkeen, että ainakin suomalaiset mielivät yhä maan rantalomakohteisiin.

Turkki on yrittänyt houkutella lisää turisteja maahan eri keinoin. Kesäkuussa turkkilaisviranomaiset esimerkiksi upottivat Airbus-matkustajakoneen Egeanmereen houkutellakseen paikalle sukellusturisteja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat