Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän tullin pääjohtaja sivuun tehtävistään korruption takia

Alun perin salakuljetustutkinnassa todistajana olleen pääjohtajan huvilalta löytyi yli 100 000 euroa käteistä.

Ulkomaat
 

Venäjän tullin pääjohtaja Andrei Beljaninov on siirretty pois tehtävistään korruption vuoksi. Asiasta kertoo uutistoimisto Tass, jonka mukaan Beljaninoville myönnettiin ero tämän omasta pyynnöstä.

Turvallisuuspalvelu FSB ja vakavia rikoksia selvittävä Venäjän tutkintakomitea tekivät tiistaina kotietsinnän Beljaninovin huvilaan. Myös kahden tullin varajohtajan kodit tutkittiin ja tullin päärakennus Moskovassa ratsattiin.

Alun perin Beljaninov oli todistajan asemassa salakuljetusta koskevassa tutkinnassa, jossa pietarilainen oligarkki Dmitri Mihaltšenko on ollut vangittuna maaliskuusta alkaen.

Kotietsinnässä pääjohtaja Beljaninovin huvilalta löytyi kuitenkin yhteensä noin 128 000 euroa, 390 000 Yhdysvaltojen dollaria ja 9,5 miljoonaa ruplaa paitsi kassakaapista, myös kenkälaatikoista. Asiasta kertoi uutissivusto Gazeta.ru.

Beljaninov oli presidentti Vladimir Putinin tapaan Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu KGB:n ulkomaantiedustelun palveluksessa, ja miesten arvioidaan tutustuneen toisiinsa työskennellessään DDR:ssa.

Beljaninov vaihtoi 1990-luvun alussa pankkialalle ja siirtyi vuonna 2000 johtamaan vasta perustettua Rosoborneksport -yritystä, kertoo uutissivusto RBC.

Valtionyhtiö Rostehin tytäryhtiö Rosoborneksport vastaa Venäjän aseiden, kaksoiskäyttötuotteiden ja niihin liittyvien palvelujen kaupasta ulkomaiden kanssa.

Beljaninov ehti työskennellä tullissa vuodesta 2006. Hänen tilalleen nimitettiin Tassin mukaan presidentin luoteisen federaatiopiirin edustaja Vladimir Bulavin.

Venäläinen politiikan tutkija Tatjana Stanovaja kirjoitti Slon.ru-uutissivustolla keskiviikkona, että etsinnän takana olisi FSB:n sisäisen turvallisuuden osasto. Osasto on johtanut useita maan poliittista eliittiä koskevia korruptio- ja rikostutkintoja.

Stanovaja arvioi kotietsinnän kertovan presidentti Putinin käynnistämästä sukupolvenvaihdoksesta Venäjän johtoportaassa ja FSB:n suhteellisesta vahvistumisesta.

Oikaisu klo 15.05 Artikkelissa kerrottiin aiemmin Beljaninovin tilalle nimitetty Bulavin olleen tullin palveluksessa. Hän oli kuitenkin presidentin luoteisen federeaatiopiirin edustaja. Artikkelia on päivitetty myös Beljaninovin huvilalta löydetyn käteisen rahan määrän osalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat