Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkel: ”Terroristit haluavat heikentää valmiuttamme ottaa vastaan pakolaisia”

Lomansa keskeyttänyt liittokansleri ei aio lakata toivottamasta pakolaisia tervetulleiksi, vaikka arvostelijoiden mukaan Saksan pakolaispolitiikka on päästänyt maahan myös islamistiterroristit.

Ulkomaat
 
AFP–Reuters
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Saksan liittokansleri Angela Merkel ei aio muuttaa maan pakolaispolitiikkaa arvostelusta huolimatta. Merkel puhui toimittajille torstaina Berliinissä kesken lomansa vastatakseen kritiikkiin, jonka mukaan pakolaisten avokätinen kohtelu on antanut myös islamistiterroristeille tilaisuuden toimia Saksassa.

Merkelin mukaan hyökkääjät ”halusivat heikentää meidän yhteisöllisyyttämme, avoimuuttamme ja halua auttaa apua tarvitsevia ihmisiä”.

Merkel totesi Saksan seisovan vahvasti sitä vihaa ja pelkoa vastaan, jota terroristit näkevät ”kulttuureiden ja uskontojen välissä”. Hän huomautti, ettei salli jihadistien estävän hänen hallitustaan johtamasta ”järjellä ja myötätunnolla”.

”Näiden tapahtumien herättämästä levottomuudesta huolimatta pelko ei voi määrittää poliittisia päätöksiä. Olen vakaasti sitä mieltä, ettemme voi antaa elämäntapamme tuhoutua”, Merkel puhui.

Saksassa on noin viikon aikana tapahtunut neljä hyökkäystä, joissa kuoli tekijät mukaan lukien 13 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä. Kolme neljästä hyökkääjästä oli turvapaikanhakijoita, ja kahdella tekijällä oli yhteyksiä äärijärjestö Isisiin.

Merkelin mukaan hyökkäykset olivat sokeeraavia, ahdistavia ja masentavia mutta eivät merkki siitä, että ”viranomaiset olisivat menettäneet kontrollin”. Hän kertoi kokevansa, että toimi ”vastuullisesti ja oikein” iskujen jälkeisissä tilanteissa.

Merkelin pakolaispolitiikkaa on arvosteltu sekä vasemmalta että oikealta. Viimeisen vuoden aikana Saksaan on saapunut yli miljoona ihmistä, joista suuri osa pakenee sotia Afganistanissa, Syyriassa ja Irakissa.

Tiedotustilaisuudessa Merkel sanoi edelleen uskovansa, että Saksa pystyy auttamaan sodista kärsineitä.

”Se on historiallinen velvoitteemme, ja tämä on historiallinen haaste globalisaation aikana. Olemme jo saavuttaneet erittäin paljon viimeisten 11 kuukauden aikana.”

Merkelin johtajuutta on arvosteltu myös siksi, ettei hän ole vieraillut yhdenkään hyökkäyksen tapahtumapaikalla. Merkel kertoi aikovansa osallistua sunnuntaina Münchenissä järjestettävään kaikkien iskujen yhteiseen muistotilaisuuteen.

Merkelin suosio laski alkuvuonna, mutta lukemat ovat kyselyissä alkaneet palautua ennalleen samalla kun Saksaan saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut. Kyselytuloksia hyökkäysten mahdollisista vaikutuksista liittokanslerin suosioon ei vielä ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat