Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä pitää hakkerointisyytöksiä ”typeryyttä hipovan absurdeina” –

Kreml totesi, että Yhdysvaltojen on itse selvitettävä demokraattipuoluetta repivä hakkerointiskandaali.

Ulkomaat
 
JIM YOUNG / Reuters
Sähköpostivuoto on erityisen nolo presidenttiehdokas Hillary Clintonille. Kuva demokraattien puoluekokouksesta keskiviikolta.
Sähköpostivuoto on erityisen nolo presidenttiehdokas Hillary Clintonille. Kuva demokraattien puoluekokouksesta keskiviikolta. Kuva: JIM YOUNG / Reuters

Venäjän mukaan syytökset maan osallisuudesta Yhdysvaltain demokraattipuoluetta piinaavaan tietomurtoon ovat ”niin absurdeja, että ne ovat lähes typeriä”. Uutistoimisto Reuters kertoo, että Kremlin mukaan väitteet ovat ”esimerkki Venäjän-vastaisista ajatuksista”.

Vuotosivusto Wikileaks julkaisi viikonloppuna noin 20 000 puolueen sisäpiiriläisten välisiä sähköpostiviestejä. Viesteistä ilmenee, että puolueen johto suosi presidenttiehdokkaaksi valittua Hillary Clintonia ja juonitteli esivaalien aikana toista ehdokasta Bernie Sandersia vastaan. Tieto suututti Sandersin kannattajat ja se on repinyt puoluetta hajalle.

Clintonin kampanja syytti sunnuntaina tietomurrosta Venäjän hallitusta, joka pyrkii sekaantumaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Kampanjapäällikkö Robby Mook sanoi ABC-kanavan uutisille, että Venäjä haluaa Clintonin vastaehdokkaan, republikaanien Donald Trumpin voittavan vaalit.

Reutersin mukaan Kremlin tiedottaja Dmitri Petskov sanoi torstaina, että Yhdysvaltojen on itse selvitettävä demokraattipuolueen hakkerointiskandaali itse. Hän on jo kahdesti kieltänyt Venäjällä olleen mitään osallisuutta hakkerointiin.

”Nämä sähköpostit eivät ole meidän päänsärkymme. Emme tunge nokkiamme muiden maiden asioihin, emmekä todellakaan pidä siitä, kun muut yrittävät tunkea nokkiaan meidän asioihimme”, Reuters kertoo Petskovin todenneen.

Lisäksi Petskov sanoi, että vaikka Trump on sanonut harkitsevansa Krimin niemimaan tunnustamista Venäjän osana, Venäjä suhtautuu neutraalisti kumpaankin presidenttiehdokkaaseen.

Trump kohahdutti keskiviikkona toivomalla, että Venäjä löytäisi Clintonin sähköpostista tuhotut viestit.

”Venäjä, jos kuuntelette. Toivon, että löydätte ne 30 000 sähköpostia, jotka ovat kateissa. Luulen, että lehdistömme palkitsisi teitä siitä suuresti”, yhdysvaltalaismedia kertoi Trumpin sanoneen.

Torstaina Trump sanoi Fox Newsille ”totta kai olleensa sarkastinen”. Reutersin mukaan Clintonin kampanja tuomitsi Trumpin kommentit ongelmallisina kansallisen turvallisuuden kannalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat