Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Indonesia teloitti neljä kuolemaantuomittua kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta

Indonesia suunnittelee teloittavansa tulevan viikonlopun aikana vielä kymmenen vankia. Suurin osa on huumekaupasta tuomittuja ulkomaalaisia.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Darren Whiteside / Reuters
Ambulanssi vei teloitettujen ruumiit pois Indonesian Nusan saaarelta.
Ambulanssi vei teloitettujen ruumiit pois Indonesian Nusan saaarelta. Kuva: Darren Whiteside / Reuters

Indonesia teloitti neljä huumekaupasta tuomittua, joista kolme oli nigerialaisia ja yksi indonesialainen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Teloituksia on paheksuttu kansainvälisesti. YK ja EU ovat tuominneet teloitukset ja vaatineet niiden lopettamista.

”Tällaiset kuolemantuomiot ovat lainvastaisia ja merkitsevät samaa kuin mielivaltaiset teloitukset, sillä niitä tehdessä Indonesia rikkoo kansainvälisiä ihmisoikeusvaatimuksia”, sanoi YK lausunnossaan torstaina.

Nigerian pääkaupungissa Abujassa mielenosoittajat kokoontuivat torstaina Indonesian suurlähetystön eteen vaatimaan teloitusten lopettamista.

Indonesian hallitus ei ole huomioinut näitä pyyntöjä. Hallitus pitää teloituksia sotana huumeita vastaan. Indonesian presidentti Joko Widodo sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että huumekauppiaita täytyy rangaista ankarasti.

Tämä oli Widodon kolmas teloituspäätös sen jälkeen, kun hän astui virkaan vuonna 2014, kertoo AFP. Noin vuosi sitten Indonesia teloitti Reutersin mukaan 14 vankia, joista suurin osa oli huumerikoksista syytettyjä ulkomaalaisia. Tämä aiheutti kansainvälistä paheksuntaa.

Indonesian oikeusministeri sanoi keskiviikkona Reutersin mukaan, että 14 vankia teloitettaisiin tulevana viikonloppuna. Vankien joukossa on muun muassa Intian, Pakistanin ja Zimbabwen kansalaisia. Viranomaisen mukaan teloitukset toteutettaisiin vaiheittain. Neljän teloitetun jälkeen kymmenen muun tuomitun kohtalo on vielä epävarma.

152 ihmistä on kuolemaantuomittujen listalla, kertoo Reuters. Mukana on huumekauppiaita muun muassa Filippiineiltä, Ranskasta ja Britanniasta. Viranomaiset ovat suunnitelleet teloittavansa 16 vankia tänä vuonna ja jopa kaksinkertaistavansa määrän vuonna 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat