Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kympin tyttö vastaan vitosen poika

Koulussa olemme nähneet tämän kaiken aiemminkin.

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.
JIM YOUNG / Reuters
Hillary Clinton otti virallisesti vastaan presidenttiehdokkuuden demokraattien puoluekokouksessa aikaisin perjantaiaamuna Suomen aikaa.
Hillary Clinton otti virallisesti vastaan presidenttiehdokkuuden demokraattien puoluekokouksessa aikaisin perjantaiaamuna Suomen aikaa. Kuva: JIM YOUNG / Reuters

Unohdetaan hetkeksi Yhdysvaltain presidentinvaalit. Ajatellaan koulua. Siellä me olemme nähneet tämän kaiken aiemmin.

Eturivissä on kympin tyttö, joka osaa kertotaulun takaperin ja voltin etuperin. Hän kerää rahaa luokkakassaan, järjestää myyjäiset ja varmistaa, että se köyhän perheen lapsi pääsee luokkaretkelle. Kukaan ei kiistä, etteikö hän olisi osaava ja pätevä, mutta etenkin poikien mielestä hän on tylsä, kireä ja liian kunnianhimoinen.

Sitten on se takarivin häirikköpoika, joka kerää kokeista vitosia, lintsaa koulusta ja kiusaa heikompiaan. Kukaan ei oikein pidä hänestä, mutta hauskaahan se on, kun hän huutelee herjoja ja heittelee kumilla opettajaa.

Ehkä hän on pohjimmiltaan luova? Ehkä koulua pitäisi muuttaa, jotta se sopisi hänelle paremmin?

Esimerkit eivät ole kaukana Hillary Clintonista ja Donald Trumpista. Clinton valitsi vastavalmistuneena Yalen juristina lasten oikeuksia puolustavan järjestön. Hän kiersi etelää teeskennellen etsivänsä lapselleen koulua, jotta selviäsi, erotellaanko koululaisia vielä rodun mukaan. Hänestä tuli senaattori ja ulkoministeri.

Donald Trump siirrettiin tavallisesta koulusta sotilasakatemiaan, koska hän kiusasi ja häiriköi. Kirjoja hän ei juuri jaksa lukea, mutta sanoo olevansa tosi fiksu. Hän on pannut faijan firman uuteen kuosiin, tehnyt pari konkurssia ja on kaikkien mielestä kova kaveri.

Nyt kympin tyttö ja vitosen poika pyrkivät oppilaskunnan puheenjohtajiksi. Tytöt aikovat äänestää tyttöä, mutta eivät kehtaa sanoa sitä ääneen, jotta eivät joudu itse silmätikuiksi. Pojat äänestävät poikaa, koska he pelkäävät ja ihailevat häntä, ja haluavat voittajan joukkueeseen.

Sitä paitsi pomottava tyttö on rasittava narisija, mutta pomottava poika on kunkkujen kunkku.

Ei kovin presidentillistä puhetta: Trump uhkasi lyödä vastustajiaan
Ei kovin presidentillistä puhetta: Trump uhkasi lyödä vastustajiaan
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump sydämistyi demokraattien puoluekokouksessa pidettyihin puheisiin ja uhkasi vetää eräitä puhujia turpiin. Hän ei kuitenkaan nimennyt, keitä hän haluaisi lyödä. Kuva: Reuters.
Antaisitko tälle miehelle ydinaseet? – Hillary Clinton piikitteli Trumpia puheessaan
Antaisitko tälle miehelle ydinaseet? – Hillary Clinton piikitteli Trumpia puheessaan
Hillary Clinton on valittu demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Nimityspuheessaan hän muun muassa piikitteli kilpakumppaniaan Donald Trumpia kovin sanoin. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat