Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskassa otettiin kiinni turvapaikanhakija veitsihyökkäykseen liittyen, kahta muuta kuulustellaan

Poliisia varoitettiin veitsihyökkäyksestä etukäteen, mutta tietoja ei pystytty yhdistämään tekijään.

Ulkomaat
 
Ranskan panttivankitilanteessa kuoli pappi ja kaksi hyökkääjää
Ranskan panttivankitilanteessa kuoli pappi ja kaksi hyökkääjää
Kaksi miestä otti viisi ihmistä panttivangeikseen Ranskassa tiistaina. Tilanne päättyi poliisin surmattua hyökkääjät. Hyökkääjät surmasivat panttivangikseen ottamansa papin. Kuva: Reuters.

Ranskassa poliisi on ottanut kiinni syyrialaisen turvapaikanhakijan epäiltynä yhteyksistä Normandiassa tapahtuneeseen veitsihyökkäykseen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka on saanut tiedon viranomaislähteiltä.

Kaksi veitsillä aseistautunutta miestä otti kuusi ihmistä panttivangeikseen kirkossa Saint-Etienne-du-Rouvrayssa tiistaina. Tilanne päättyi, kun poliisi ampui kirkkoon hyökänneet miehet näiden tultua ulos kirkosta. Ennen tätä miehet surmasivat panttivankina olleen papin ja haavoittivat kolmea muuta vankiaan.

Poliisi selvittää nyt hyökkääjien mahdollisia liittolaisia. Reuters sanoo ranskalaismedialle puhuneen poliisilähteen kertoneen, että syyrialainen mies otettiin kiinni lähellä pakolaiskeskusta Keski-Ranskassa. Toinen hyökkääjistä, Abdel Malik Nabil Petitjean, oli asunut perheensä kanssa samalla alueella neljän vuoden ajan vuoteen 2012 asti. Toisen hyökkääjän, Adel Kermichen, perheen kotoa löytyi kopio syyrialaismiehen passista.

Reutersin oikeuslähteen mukaan poliisi kuulustelee kahta muuta ihmistä epäiltyinä yhteyksistä hyökkääjiin.

Brittilehti The Guardianin mukaan Ranskan tiedustelu sai ulkomailta vihjeen tulevasta iskusta neljä päivää ennen sen tapahtumista. He saivat valokuvan miehestä ja tiedon tulevasta iskusta mutta eivät kuvassa olevan ihmisen nimeä tai tietoa siitä, missä ja miten tämä aikoi iskeä.

Petitjean oli kesäkuussa lisätty Ranskan ”S-listalle”, mikä tarkoittaa, että häntä tarkkailtiin terrorismiyhteyksiensä johdosta. Petitjean oli yrittänyt matkustaa Syyriaan, ja Turkin viranomaiset saivat hänet kiinni.

Mies määrättiin kiinniotettavaksi, mikäli hän palaa Ranskaan, mutta tuntemattomasta syystä näin ei hänen palatessaan kuitenkaan tapahtunut.

19-vuotias Kermiche oli Ranskan poliisille entuudestaan tuttu, sillä hänet oli otettu kahdesti kiinni, kun hän oli ollut matkalla Syyriaan. Hän istui vuoden vankilassa, mutta hänet vapautettiin odottamaan oikeudenkäyntiä.

Hänet oli määrätty kotiarestiin ja pitämään jalassaan seurantapantaa, mutta hän sai poistua kotoaan muutamaksi tunniksi päivässä. Uutistoimistojen mukaan hänellä oli panta jalassa myös iskujen aikana.

Oppositiopoliitikot ovat arvostelleet voimakkaasti presidentti François Hollanden hallintoa viimeaikaisten iskujen jälkeen. Ranskan entinen presidentti ja ensi vuoden presidentinvaaleissa mahdollisesti ehdolle asettuva Nicolas Sarkozy on Reutersin mukaan ehdottanut kaikkien epäiltyjen ääri-islamistitaistelijoiden kiinniottoa tai seurantapannoittamista, vaikka heitä ei olisi tuomittu.

Benoit Tessier / Reuters
Iskussa kuollutta pappia muistettiin keskiviikkona Pariisissa.
Iskussa kuollutta pappia muistettiin keskiviikkona Pariisissa.

Pääministeri Manuel Valls on vastustanut ideaa sanoen Le Monde -lehdelle, ettei hänen hallituksensa aio luoda Ranskaan Guantánamon Bayn vankileirin tyylisiä keskuksia. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Valls sanoo samassa haastattelussa pitävänsä Kermichen päästämistä kotiarestiin virheenä. Hän ei kuitenkaan ottanut syytä hallituksensa niskoille vaan totesi, että päätöksen tekivät itsenäiset tuomarit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat