Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump uhosi demokraateille: ”Halusin lyödä monia heistä niin kovaa, etteivät he koskaan toipuisi”

Republikaanien presidenttiehdokas Trump vastasi demokraattien kritiikkiin kovin sanoin.

Ulkomaat
 
Ei kovin presidentillistä puhetta: Trump uhkasi lyödä vastustajiaan
Ei kovin presidentillistä puhetta: Trump uhkasi lyödä vastustajiaan
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump sydämistyi demokraattien puoluekokouksessa pidettyihin puheisiin ja uhkasi vetää eräitä puhujia turpiin. Hän ei kuitenkaan nimennyt, keitä hän haluaisi lyödä. Kuva: Reuters.

Republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia ei tunneta puhtoisimmasta suusta. Torstaina hän laukoi rajut sanat kuunneltuaan demokraattien puoluekokouksessa esitettyjä puheita, raportoivat muun muassa uutiskanava CNN ja yhdysvaltalaislehti The Washington Post.

Trump sanoi halunneensa ”lyödä monia noista puhujista niin kovaa, että heidän päässään pyörisi, eivätkä he koskaan toipuisi”.

Trump katsoi erityisesti yhtä puhujaa, mainitsematta tämän nimeä.

”Halusin lyödä tuota jätkää erityisesti, todella pientä kaveria. Halusin lyödä tuota jätkää niin kovaa, että hänen päässään pyörisi, eikä hän tietäisi, mitä hittoa tapahtui”, Trump latasi lehdistötilaisuudessa Davenportissa.

Trumpin mukaan kyseinen mies oli tehnyt hänen kanssaan töitä menneisyydessä.

”Hän teki kanssani sopimuksia. Autatko minua tässä? Tekisitkö tämän diilin ja ratkaisisit ongelman? Minä ratkaisin”, Trump sanoi.

Trump käyttää englanninkielistä sanaa ”hit” usein tarkoittamaan ennemmin verbaalista kuin fyysistä lyömistä. Tällä kertaa ei selvinnyt, kumpaa Trump tarkoitti – hän jätti mahdollisuuden tulkita puheet väkivaltaisessakin mielessä.

Aiemmin Trump ei ole aina jättänyt arvailuille sijaa. Helmikuussa Trump esimerkiksi sanoi Nevadassa halunneensa lyödä yhtä mielenosoittajaa naamaan [”I’d like to punch him in the face”].

”Vanhoina päivinä hänet olisi kannettu paikalta paareilla pois”, Trump tuolloin lisäsi.

Useat puhujat ovat moittineet tällä viikolla Trumpia demokraattien puoluekokouksessa, mikä sai Trumpin valmistelemaan tuoreen hyökkäyksensä.

Esimerkiksi demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin taakse asettunut New Yorkin entinen republikaanipormestari Michael Bloomberg kutsui Trumpia ”vaaralliseksi kansankiihottajaksi” ja ”huijariksi”.

”Minä ymmärrän, että joskus kumpikaan puolue ei vastaa arvojamme. Mutta mitkä tahansa erimielisyytemme ovat, meidän täytyy panna ne syrjään lyödäksemme vaarallinen kansankiihottaja”, Bloomberg sanoi ja kertoi osaavansa tunnistaa huijarin.

Hillary Clintonin varapresidenttiehdokas Tim Kaine puolestaan sivalsi Trumpia tämän lupauksista.

”Trump on tyyppi, joka lupaa paljon. Mutta hänellä on tapana sanoa aina kaksi sanaa, kun hän tekee suurimpia, valtavimpia, lupauksiaan: uskokaa minua, Kaine sanoi kerraten Trumpin tekemiä lupauksia.

Kaine syytti Trumpin kampanjaa myös konkretian puutteesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat