Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Komissio esittää yli viiden miljoonan euron tukea entisille Microsoftin työntekijöille Suomessa

Tavoitteena on auttaa 1 441:tä entistä Microsoftin työntekijää löytämään uusi työpaikka.

Ulkomaat
 
Lucy Nicholson / Reuters
Heinäkuussa loppuun saatettujen yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena yhtiö karsi Suomesta 1350 työpaikkaa.
Heinäkuussa loppuun saatettujen yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena yhtiö karsi Suomesta 1350 työpaikkaa. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

Euroopan komissio on esittänyt, että Suomelle myönnetään 5,3 miljoonaa euroa tukea Euroopan globalisaatiorahastosta. Tavoitteena on auttaa 1 441:tä entistä Microsoftin työntekijää löytämään uusi työpaikka.

Microsoft ilmoitti toukokuussa lopettavansa puhelimien suunnittelun ja valmistuksen. Heinäkuussa loppuun saatettujen yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena yhtiö karsi Suomesta 1 350 työpaikkaa.

Yhtiö on karsinut työntekijöitä pois kovalla kädellä myös vuosina 2015 ja 2014, jolloin Espoon, Oulun, Salon ja Tampereen yksiköistä irtisanottiin yli 3 000 työntekijää. Myös Microsoftin toimittajien ja jatkojalostajien palveluksesta on vähennetty työntekijöitä.

Globalisaatiorahastosta osarahoitettavilla toimenpiteillä on tarkoitus auttaa niitä 1 441:tä työntekijää, joilla on eniten vaikeuksia uuden työpaikan löytämisessä.

Työttömiksi joutuneille halutaan tarjota esimerkiksi uraohjausta, työllisyys- ja yrityspalveluja, ammatillista koulutusta, starttirahoja, palkkauskannustimia, koulutukseen liittyviä avustuksia sekä tukia muuttokustannuksiin.

Toimenpidepaketin arvioidut kokonaiskustannukset ovat 8,9 miljoonaa euroa, josta 5,3 miljoonaa on tarkoitus rahoittaa globalisaatiorahastosta.

Komission ehdotukselle on vielä saatava hyväksyntä Euroopan parlamentissa ja EU:n ministerineuvostossa.

Suomi on hakenut tukea Euroopan globalisaatiorahastosta Nokian taantumisen vuoksi myös vuosina 2007, 2012–2013 ja 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat