Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalifornian maastopalon sammutustyöt jatkuvat – kymmeniä koteja palanut

Sadat ihmiset ovat paenneet palon tieltä. Kuolonuhreja on tähän mennessä yksi.

Ulkomaat
 
NOAH BERGER / Reuters
Sobranes Fire -maastopalo on riehunut Kaliforniassa jo viikon. Kuva Carmel-by-the-Sean kaupungista keskiviikolta.
Sobranes Fire -maastopalo on riehunut Kaliforniassa jo viikon. Kuva Carmel-by-the-Sean kaupungista keskiviikolta. Kuva: NOAH BERGER / Reuters

Yhdysvaltojen Kaliforniassa pelastusviranomaiset taistelevat kuuluisalla Big Sur -rannikkoalueella riehuvaa maastopaloa vastaan. Viranomaistietojen mukaan palossa on kuollut yksi ihminen ja satoja on evakuoitu. Lisäksi liekit ovat tuhonneet kymmeniä koteja ja rakennuksia.

Mediatietojen mukaan palossa kuollut ihminen oli 35-vuotias mies, joka kuoli sammutustöissä hänen ajamansa raivaustraktorin kaaduttua.

Sobranes Fire -nimellä Yhdysvalloissa tunnettu maastopalo alkoi viime perjantaina, minkä jälkeen se on polttanut mennessään lähes 12 000 hehtaaria. Suosittuja puistoja on jouduttu sulkemaan palon vuoksi.

Kalifornian osavaltion virallinen verkkosivu kertoo, että pelastustöissä on mukana yli 4 000 palomiestä. Töitä vaikeuttaa sää, eli alhainen ilmankosteus ja nouseva lämpötila. Uhattuna on edelleen noin 2 000 rakennusta.

Monia alueen puistoja ja leirintäalueita on suljettu pitkin Big Surin rannikkoa. Myös joitakin alueella kulkevia teitä on suljettu. Uutistoimisto Reutersin mukaan kuuluisa Valtatie 1 on pidetty auki, mutta kulkijoita on kehotettu varautumaan viivästyksiin tietä käyttävien pelastusajoneuvojen vuoksi.

Yhdysvaltalaislehti The New York Timesin haastattelema Kalifornian pelastusviranomainen arveli torstaina, että palon sammuttamisessa kestää elokuun loppuun asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat