Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jopa miljoona irakilaista saattaa joutua jättämään kotinsa kiihtyvien taisteluiden vuoksi

Taistelujen keskiössä on Mosulin kaupunki, joka on ollut jo kaksi vuotta terroristijärjestö Isisin hallussa.

Ulkomaat
 
REUTERS
ICRC:n mukaan joka kymmenes lapsi Irakissa on jo joutunut jättämään kotinsa taisteluiden vuoksi.
ICRC:n mukaan joka kymmenes lapsi Irakissa on jo joutunut jättämään kotinsa taisteluiden vuoksi. Kuva: REUTERS

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) varoitti perjantaina, että jopa miljoona ihmistä saattaa joutua jättämään kotinsa Irakissa, jos suunniteltu suurhyökkäys Mosulin kaupungin takaisinvalloittamiseksi terroristijärjestö Isisiltä toteutuu.

”Tilannetta on vaikea ennakoida, mutta meidän tulee varautua pahimpaan”, sanoi ICRC:n Lähi-Idän alueesta vastaava johtaja Robert Mardini perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

”On mahdollista, että taistelut Irakissa ja erityisesti Mosulin alueella lisääntyvät. Sadattuhannet ihmiset joutuvat ehkä lähtemään kodeistaan etsimään apua ja suojaa.”

Järjestön mukaan joka kymmenes lapsi Irakissa on jo joutunut jättämään kotinsa taisteluiden vuoksi. Myös YK:n avustusohjelma Irakissa varoitti viime viikolla, että Mosulista voi tulla koko vuoden suurin humanitäärinen kriisi.

Irakin toiseksi suurin kaupunki Mosul on ollut Isisin hallussa jo kaksi vuotta.

Isis ilmoitti viime viikolla katkaisevansa alueen internet- ja puhelinyhteydet. Sen sotilasjohdon raportoidaan evakuoineen perheitään toisaalle, ja tuore propagandavideo näyttää vakoojiksi syytettyjen teloituksia kaupungissa.

Irakin joukot ovat suunnitelleet hyökkäystä Mosuliin pitkään, ja nyt merkit viittaavat siihen, että operaatio voi olla lähestymässä. Joukot ovat edenneet kaupunkia kohden kylä kylältä ja vallanneet sen eteläpuolella sijaitsevan lentotukikohdan.

YK:n mukaan yli kolme miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Irakissa.

HS uutisoi aiemmin tällä viikolla, että kuluvan kesän aikana vain kymmenelle prosentille irakilaisista on myönnetty turvapaikka Suomesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat