Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clintonin kampanjan käyttämä ohjelma tietomurron kohteena – hakkeroinnista syytetään Venäjää

Demokraatteihin kohdistuneen hakkeroinnin kohteena on ollut myös Clintonin kampanjan käyttämä tietokoneohjelma.

Ulkomaat
 
AARON P. BERNSTEIN
Hillary Clintonin kampanja on syyttänyt demokraatteihin kohdistuneesta tietomurrosta Venäjää, joka sen mukaan yrittää sabotoida Clintonin kampanjaa.
Hillary Clintonin kampanja on syyttänyt demokraatteihin kohdistuneesta tietomurrosta Venäjää, joka sen mukaan yrittää sabotoida Clintonin kampanjaa. Kuva: AARON P. BERNSTEIN

Yhdysvaltain demokraattipuoluetta on viime päivinä piinannut laaja tietomurto. Perjantaina paljastui, että tietomurron kohteeksi on joutunut myös presidenttiehdokas Hillary Clintonin kampanjan käyttämä tietokoneohjelma.

Clintonin kampanja kertoi perjantaina, että hakkerit olivat päässeet käsiksi sen käyttämään analytiikkaohjelmaan, jota ylläpitää puolueen johtava elin eli demokraattien kansallinen komitea DNC.

Clintonin kampanjan tiedottaja Nick Merrill kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan, että tietoturva-asiantuntijat tutkivat tapausta. Hänen mukaansa perjantaihin mennessä ei ollut löytynyt todisteita siitä, että kampanjan sisäinen tietokonejärjestelmä olisi ollut vaarassa.

Uutistoimisto Reutersille puhuneen kampanjalähteen mukaan hakkereilla olisi ollut pääsy ohjelman palvelimelle noin viiden päivän ajan. Hänen mukaansa ohjelmassa ei ole ihmisten sosiaaliturvatunnuksia tai luottokorttien numeroita.

Myös puolueen kampanjakomitea DCCC kertoi perjantaina joutuneensa tietomurron kohteeksi.

Demokraattipuolue on kärsinyt tietomurroista aiemminkin. Viime viikolla DNC:n palvelimelle tehtiin tietomurto ja julkisuuteen vuodettiin Wikileaks-sivuston kautta puoluejohtajien sähköposteja.

Yhdysvaltain viranomaiset ja Clintonin kampanja syyttävät tietomurrosta Venäjää. Kreml on kiistänyt syytteet ”absurdeina”. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii asiaa.

Vuodetuissa sähköposteissa puhuttiin muun muassa siitä, kuinka Clintonin vastaehdokkaana esivaaleissa olleeseen Bernie Sandersiin tulisi suhtautua. Vuoto on aiheuttanut eripuraa demokraattipuolueen sisällä, sillä se paljasti puolueen johdon suosineen Hillary Clintonia.

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kehotti aiemmin tällä viikolla Venäjää löytämään Clintonin ”kateissa” olevat sähköpostit, joilla hän viittasi tämän ulkoministeriaikoihin liittyvään sähköpostiskandaaliin. Clintonin kampanja syytti Trumpin rohkaisseen kommentillaan Venäjää hakkerointiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat