Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusivuotiaan tytön nainut uskonoppinut pidätettiin Afganistanissa

Viranomaisten mukaan noin 60-vuotiaaksi arvioitu mies on vangittuna ja tyttö on viety naisten turvakotiin.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Afganistanissa on pidätetty kuusivuotiaan kanssa naimisiin mennyt uskonoppinut. Noin 60-vuotiaaksi arvioidun miehen väitetään myös siepanneen tytön. Maan viranomaiset tiedottivat asiasta perjantaina.

Viranomaisten mukaan mies on vangittuna ja tapausta tutkitaan edelleen. Tyttö on viety naisten turvakotiin, ja hänen vanhempansa olivat perjantaina matkalla hakemaan häntä.

Viranomaisten mukaan mies on sanonut, että tytön vanhemmat antoivat tämän hänelle uskonnollisena uhrilahjana. Tytön perheen kerrotaan kuitenkin sanoneen, että hänet siepattiin Heratin maakunnassa läntisessä Afganistanissa.

Lapsiavioliitot ovat Afganistanissa yleinen ongelma. Avioliiton alaikäraja on tytöillä 16 vuotta. Pelastakaa Lapset -järjestön tietojen mukaan 15 prosenttia alle 50-vuotiaista afganistanilaisnaisista on kuitenkin avioitunut ennen 15-vuotispäiväänsä.

Taustalla on monilla alueilla perheiden köyhyys, kertoi ihmisoikeusjärjestö AIHRC aiemmin heinäkuussa.

Myös useat naisiin kohdistuneet väkivallanteot ovat tänä vuonna herättäneet suuttumusta maassa. Muutamia päiviä sitten uutisoitiin tapauksesta, jossa raskaana ollut 14-vuotias tyttö paloi tai poltettiin kuoliaaksi.

Tytön perhe syyttää tyttärensä aviomiehen sukua hänen kiduttamisestaan ja tappamisestaan. Aviomiehen perhe on puolestaan sanonut tapausta itsemurhaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat