Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toinen Belgiassa pidätetyistä veljeksistä sai syytteen terrorismirikoksen suunnittelusta

Syyte tuli terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan suunnittelusta ja terroristijärjestön toimintaan osallistumisesta.

Ulkomaat
 
AFP–Reuters

Belgia syyttää perjantaina illalla pidätettyä miestä terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan suunnittelusta ja terroristijärjestön toimintaan osallistumisesta, kertovat syyttäjät.

Syytetyn veli vapautettiin ilman syytteitä.

Belgialaissyyttäjät kertoivat lauantaina poliisin ottaneen kiinni kaksi veljestä, joiden arveltiin suunnitelleen terrori-iskua. Perjantaina tapahtuneiden kiinniottojen yhteydessä ei kuitenkaan löydetty aseita tai räjähteitä. Poliisi tarkisti yhteensä seitsemän asuntoa Monsin ja Liegen kaupungeissa.

Syyttäjänviraston mukaan alustavien tutkintojen perusteella oli syytä epäillä, että suunnitteilla oli isku jossakin päin Belgiaa.

Belgian yleisradioyhtiön RTBF:n mukaan epäilty oli aiemmin auttanut muita matkustamaan Syyriaan taistelemaan. Lisäksi tämä oli viime aikoina matkustellut ympäri Eurooppaa ja hankkinut kontakteja Ranskasta sekä etsinyt aseita, mikä sai belgialaistutkijat toimimaan.

Syyttäjien mukaan tapauksella ei ainakaan toistaiseksi ole havaittu olevan yhteyksiä Brysselissä maaliskuussa tapahtuneisiin terrori-iskuihin metrossa ja lentoasemalla. Iskuissa kuoli 32 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat