Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuumailmapallo syttyi tuleen ja putosi Texasissa – kaikki 16 matkustajaa kuolivat

Onnettomuuden uskotaan olevan yksi pahimmista kuumailmapallo-onnettomuuksista.

Ulkomaat
 

Kuumailmapallo syttyi tuleen ja putosi niitylle lähellä Lockhartin kaupunkia Texasissa Yhdysvalloissa lauantaina. Kyydissä oli 16 matkustajaa, ja paikallisviranomaisten mukaan kaikki heistä kuolivat.

Tutkijat selvittävät onnettomuuden syytä ja uhrien henkilöllisyyksiä. Uutistoimisto Reuters kertoo, että pelastusviranomaisten mukaan tuli oli tarttunut kuumailmapallon koriosaan.

Uutiskanava CNN:n viranomaislähteen mukaan tutkijat uskovat, että kuumailmapallo osui voimalinjaan, mikä aiheutti tulen.

Yhdysvaltain lento-, tie- ja rautatieliikenteessä sekä putkistokuljetuksissa tapahtuvia onnettomuuksia ja vakavia vaaratilanteita tutkivan National Transportation Safety Board -organisaation mukaan kuumailmapallo kuului luultavasti turistiryhmälle.

Texasin kuvernööri Greg Abbott julkaisi virallisilla verkkosivuillaan osanottonsa uhreille ja heidän läheisilleen sekä koko Lockhartin yhteisölle. Lockhart sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Texasin osavaltion pääkaupungista Austinista.

Pohjois-Amerikan kuumailmapallojärjestön mukaan Pohjois-Amerikassa toimii yli 150 kaupallista kuumailmapalloyritystä.

”Tuhansia kuumailmapalloja lentää joka vuosi. Tämä on sanoinkuvaamattoman surullista, mutta myös varsin harvinaislaatuista”, Pohjois-Amerikan kuumailmapallojärjestön tiedottaja Jeff Chatterton sanoi Reutersin mukaan.

Reutersin mukaan kyseessä on todennäköisesti yksi tuhoisimmista tiedetyistä kuumailmapallo-onnettomuuksista. Vuonna 2013 Egyptissä kuumailmapallo putosi sokerijuurikaspellolle Luxorin kaupungin lähettyvillä. Putoamisessa kuoli 18 ihmistä ja lisäksi yksi ihminen kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Vuonna 2012 Uudessa-Seelannissa sattuneessa onnettomuudessa kuoli 11 ihmistä, kun kuumailmapallo törmäsi voimalinjaan ja syttyi tuleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat