Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies hyppäsi 7,6 kilometristä ilman laskuvarjoa – ennätyshyppy HSTV:n videolla

Suunnilleen kaksi minuuttia kestänyt amerikkalaismiehen hyppy esitettiin suorana tv-lähetyksessä. Putoamisnopeudeksi mitattiin hurjimmillaan 193 kilometriä tunnissa.

Ulkomaat
 
Hurjapää loikkasi lentokoneesta ilman laskuvarjoa
Hurjapää loikkasi lentokoneesta ilman laskuvarjoa
Yhdysvaltalainen Luke Aikins hyppäsi lauantaina 25000 jalan eli runsaan 7,6 kilometrin korkeudesta ilman laskuvarjoa tai liitopukua. Kuva: Reuters / Mondelez International, leikkaus: Janne Elkki

Amerikkalainen Luke Aikins, 42, teki lauantaina ilman laskeutumisvarusteita hyppäämisen maailmanennätyksen.

Hän hyppäsi 25 000 jalan eli runsaan 7,6 kilometrin korkeudesta Kaliforniassa. Aiemmin kukaan ei tiettävästi ole hypännyt yhtä korkealta ilman laskuvarjoa tai liitopukua.

Tempauksesta uutisoivat muun muassa Britannan yleisradioyhtiö BBC ja Fox News -kanava, joka esitti noin kaksi minuuttia kestäneen hypyn suorana lähetyksenä.

Aikinsin putoamisnopeudeksi mitattiin hurjimmillaan 193 kilometriä tunnissa. Maan pinnalla odottivat miehen perhe ja suuri turvaverkko, joka otti hänet vastaan.

”Minä melkein leijuin ilmassa, se on ihmeellistä”, Aikins iloitsi hypyn jälkeen.

Aikinsin mukaan hyppy miltei peruuntui viime tingassa, koska häntä vaadittiin pukemaan varmuuden vuoksi laskuvarjo ylleen. Yhdysvaltain laskuvarjoyhdistyksessä työskentelevä Aikins ei halunnut ottaa laskuvarjoa, koska hänen arvionsa mukaan se olisi tuonut lisäpainoa ja lisännyt laskeutumisen riskejä.

Vaatimuksesta luovuttiin kuitenkin vain muutamia minuutteja ennen hyppyä.

Aiemmin yli 18 000 hyppyä tehnyt Aikins harjoitteli ennätystään varten noin kaksi vuotta. Hän kertoo, että tempaus oli alun perin hänen ystävänsä idea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat