Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mogadishussa taas verinen autopommi-isku – al-Shabaab ilmoittautui tekijäksi

Somaliassa on tällä viikolla tehty useita autopommi-iskuja.

Ulkomaat
 
Ismail Taxta / Reuters
Somalialainen poliisi käveli räjähdyksessä tuhoutuneen auton ohi Mogadishussa Somaliassa sunnuntaina.
Somalialainen poliisi käveli räjähdyksessä tuhoutuneen auton ohi Mogadishussa Somaliassa sunnuntaina. Kuva: Ismail Taxta / Reuters

Ainakin kuusi ihmistä surmattiin sunnuntaina Somalian pääkaupungissa Mogadishussa, kun poliisirakennuksen ulkopuolella räjähti kaksi autopommia ja asemiehet avasivat tulen. Terroristijärjestö al-Shabaab on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Maan turvallisuusasioista vastaava ministeri Abdirizak Omar Mohamed kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan, että räjähteillä lastatut autot ajettiin päin rakennusta.

Räjäytyksen jälkeen joukko aseistettuja miehiä ryntäsi sisään ja rakennuksesta kuului silminnäkijöiden mukaan ammuskelua, kertoo uutistoimisto Reuters. Ministeri Mohamedin mukaan ainakin osa hyökkääjistä ammuttiin heidän yrittäessään tunkeutua rakennukseen.

Ministerin mukaan hyökkäyksessä kuoli viisi siviiliä ja yksi poliisi. Myös kaikki hyökkäykseen osallistuneet seitsemän asemiestä kuolivat. Lisäksi useita ihmisiä loukkaantui.

Al-Shabaab teki myös aiemmin tällä viikolla tuhoisan autopommi-iskun lähellä Afrikan unionin rauhanturvaajien tukikohtaa. Iskuissa kuoli yhteensä ainakin 13 ihmistä.

Jihadistijärjestö al-Shabaab yrittää syrjäyttää Somalian hallituksen. Järjestö ajettiin ulos Mogadishusta viisi vuotta sitten, mutta se tekee edelleen iskuja sotilas-, hallinto- ja siviilikohteita vastaan. Tänä kesänä järjestö on iskenyt muun muassa AMISOM-rauhanturvaoperaation tukikohtaan ja useisiin hotelleihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat