Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton: ”Tiedämme, että Venäjä oli demokraattipuolueen hakkeroinnin takana”

Virallisesti Yhdysvallat ei ole syyttänyt Venäjää demokraatteihin kohdistuneesta hakkeroinnista.

Ulkomaat
 
Reuters
REUTERS / AARON P. BERNSTEIN
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton Kuva: REUTERS / AARON P. BERNSTEIN

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton sanoo Venäjän olevan puolueeseensa kohdistuneen tietomurron takana. Fox News Sunday -ohjelmassa haastateltu Clinton totesi Venäjän ”järjestäneen monien sähköpostiviestien julkaisun”.

Vuotosivusto Wikileaks julkaisi viime viikolla noin 20 000 puolueen sisäpiiriläisten välisiä sähköpostiviestejä. Viesteistä käy ilmi, että puolueen johto suosi Clintonia ja juonitteli esivaalien aikana toista ehdokasta Bernie Sandersia vastaan.

Yhdysvallat ei ole julkisesti syyttänyt Venäjää demokraattien tietokoneiden hakkeroinnista. Monet kyberturvallisuusasiantuntijat ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat kuitenkin sanoneet uskovansa Venäjän järjestäneen sähköpostiviestien julkaisun yrityksenä vaikuttaa marraskuussa järjestettävien presidentinvaalien tulokseen.

Venäjä on useaan otteeseen kieltänyt osallisuutensa.

Clintonilta kysyttiin haastattelussa, uskooko hän Venäjän presidentin Vladimir Putinin haluavan republikaanien Donald Trumpin Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi. Clinton vastasi, ettei hän aio tehdä tällaisia päätelmiä, mutta hän on huolissaan Venäjän puuttumisesta Yhdysvaltojen vaaleihin.

Trump on ylistänyt Putinia sanoen tämän olevan vahvempi johtaja kuin Yhdysvaltojen nykyinen presidentti, demokraatti Barack Obama. Clintonin mukaan kommentit ovat ongelmallisia kansallisen turvallisuuden näkökulmasta.

Sähköpostiviestien julkaisun jälkeen Trump kohahdutti toivomalla, että Venäjä löytäisi Clintonin sähköpostista tuhotut viestit.

”Venäjä, jos kuuntelette. Toivon, että löydätte ne 30 000 sähköpostia, jotka ovat kateissa. Luulen, että lehdistömme palkitsisi teitä siitä suuresti”, yhdysvaltalaismedia kertoi Trumpin sanoneen.

Heti seuraavana päivänä Trump sanoi Fox Newsille ”totta kai olleensa sarkastinen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat