Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Suomalaisnainen” kertoo tarinansa terroristijärjestöön liittymisestä Isisin lehdessä – neuvoo myös suomalaiskristittyjä

Dabiq-propagandalehden artikkelin kirjoittaja esittää itsensä Helsingistä kotoisin olevaksi suomalaisnaiseksi.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Heti artikkelin alussa kirjoittaja sanoo olevansa suomalainen. Kuva on ruutukaappaus lehdestä.
Heti artikkelin alussa kirjoittaja sanoo olevansa suomalainen. Kuva on ruutukaappaus lehdestä. Kuva: Lehtikuva

Äärijärjestö Isisin Dabiq-lehdessä on julkaistu artikkeli, jonka kirjoittaja esiintyy Isisin ”kalifaatikseen” kutsumalle alueelle muuttaneena suomalaisnaisena. Jutun kirjoittaja esiintyy nimellä Umm Khalid al-Finlandiyyah.

Suomessa artikkelista kertoi ensimmäisenä STT.

Artikkelissa kirjoittaja kuvailee, kuinka hän kääntyi kristinuskosta islamiin ja päätyi lopulta perheineen matkustamaan Isisin alueelle. Hän kertoo olevansa kotoisin Helsingistä ja kuvailee Suomea lainausmerkeissä ”kristityksi” maaksi, jossa ihmiset eivät voimakkaasti noudata ”korruptoitunutta” uskontoaan. Myös kirjoittaja itse kuvailee nuorena olleensa ”kuin kaikki muutkin”.

Dabiq-verkkolehti on Isisin useilla kielillä julkaistava propagandalehti. The Washington Postin Dabiqista kirjoittaman artikkelin mukaan Isis käyttää lehteä ulkomaalaisten radikalisointiin ja rekrytointiin sekä esittää Isisin ainoana oikeana muslimien äänenä.

Jutun kirjoittaja kuvailee puolisonsa vangitsemista terrorismirikostutkinnan vuoksi käänteentekeväksi hetkeksi perheen päätöksessä matkustaa Isisin luokse. Hän kertoo aluksi pelänneensä, että lähtö olisi vaikeaa, koska viranomaiset estäisivät matkustamisen. Lopulta matkanteko oli kirjoittajan mukaan helppoa.

Jutun lopuksi kirjoittaja neuvoo kristittyjä sekä Suomessa että muualla. Hän kertoo olevansa sitä mieltä, että monet kristityt eivät harjoita uskontoaan, koska he ”tietävät, ettei se ole totta”.

Jutun yhteydessä on julkaistu kuva Helsingin Töölössä sijaitsevasta Temppelinaukion kirkosta.

HS on selvittänyt Isis-järjestöön liittyneiden nuorien tarinoita. Lue vuonna 2014 julkaistu juttu täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat