Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aktivistit veivät torakoita hampurilaisravintoloihin Lontoossa – vastustivat ulkomaalaisratsioita

Hampurilaisketjun väitetään huijanneen ulkomaalaisia työntekijöitä ratsiaan.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Kaksi hampurilaisravintolaa on joutunut sulkemaan ovensa niihin tehtyjen torakkaiskujen takia, kertoo brittilehti The Guardian.

Ravintolat kuuluvat Byron-nimiseen hampurilaisravintoloiden ketjuun, joka on yksi Britannian suosituimpia.

Aktivistit levittivät satoja torakoita ja heinäsirkkoja Byron-ketjun ravintoloihin Lontoossa vastustaakseen yhtiön toteuttamia ulkomaisiin työntekijöihin kohdistuneita ratsioita.

The Guardianin saamien tietojen mukaan Byronin ulkomaalaisia työntekijöitä oli kutsuttu muun muassa terveystarkastuksiin. Todellisuudessa paikalle olikin tullut maahanmuuttoviranomaisia tarkistamaan oleskelulupia. Kymmeniä laittomasti maassa olleita työntekijöitä pidätettiin, ja osa on jo karkotettu maasta.

Byron-ketjun mukaan maahanmuuttovirastot johtivat operaatiota, eikä yhtiöllä ollut tietoa siitä, että osa työntekijöistä oli laittomasti maassa. Yhtiö ei ole kommentoinut väitettä siitä, että se olisi huijannut työntekijöitään ratsiaan.

Aktivistien mukaan teon taustalla on se, että Britanniassa tunnettu ja kiistelty televisiopersoona ja kolumnisti Katie Hopkins oli kutsunut ulkomaalaisia torakoiksi. Aktivistit halusivat näyttää, miltä torakat oikeasti näyttävät. Aktivisti myös uhkasi iskujen jatkumisella, mikäli ihmisten maastakarkotuksia jatketaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat