Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavin mukaan islam ei ole terroristiuskonto, vaan ääriryhmiä löytyy kaikista uskonnoista

”Miltei kaikissa uskonnoissa on aina pieni ryhmä fundamentalisteja, myös meillä”, paavi sanoi.

Ulkomaat
 
Filippo Monteforte / Reuters
”Miltei kaikissa uskonnoissa on aina pieni ryhmä fundamentalisteja”, paavi Franciscus sanoi Krakovassa Puolassa.
”Miltei kaikissa uskonnoissa on aina pieni ryhmä fundamentalisteja”, paavi Franciscus sanoi Krakovassa Puolassa. Kuva: Filippo Monteforte / Reuters

Lentokoneessa toimittajille puhunut paavi Franciscus sanoi sunnuntaina, ettei islamia tule tuomita terroristiuskonnoksi. Hän myös varoitti Eurooppaa ajamasta nuoriaan ääriryhmien kannattajiksi.

”Ei ole totta, eikä ole oikein [sanoa], että islam on yhtä kuin terrorismi”, paavi sanoi toimittajille palatessaan matkaltaan Puolasta.

Paavin mukaan islamia ei tule pitää sen väkivaltaisempana uskontona kuin muitakaan, uutistoimisto AFP sanoo.

Paavi Franciscus puolusti puheillaan sitä, ettei hän maininnut islamia tuomitessaan aiemmin Ranskassa katolisen papin murhanneet terroristit.

”Miltei kaikissa uskonnoissa on aina pieni ryhmä fundamentalisteja, myös meillä”, paavi sanoi.

Paavi vertasi puheita islaminuskoisten väkivallasta kristittyjen väkivaltaan.

”Näen päivittäin sanomalehdissä väkivaltaa Italiassa, joku tappaa tyttöystävänsä, toinen anoppinsa, ja he ovat kaikki kastettuja katolisia”, paavi sanoi.

Paavi puhui ajatuksistaan sunnuntaina sen jälkeen, kun muslimit osallistuivat messuihin kirkoissa ympäri Ranskaa osoittaakseen solidaarisuuttaan ja surua kirkossaan murhatun papin kuoleman johdosta. Kirkkoon iskeneet terroristit viilsivät papin kurkun auki kirkon alttarilla.

Puolasta katoliselta nuorisofestivaalilta palannut paavi sanoi myös, ettei uskonto ole väkivaltaisuuksien taustalla vaikuttava voima.

”Tappaa voi niin kielellä kuin veitselläkin”, paavi sanoi viitaten rasismia ja muukalaisvihaa Euroopassa lietsoviin populistisiin puolueisiin.

Hän sanoi myös, että Euroopan tulisi katsoa tarkemmin lähialueilleen. Paavin mukaan terrorismi kasvaa siellä, missä rahan jumala asetetaan etusijalle, ja missä muita vaihtoehtoja ei ole.

”Kuinka monet Euroopan nuorista on jätetty ilman ihanteita, ilman työtä, joten he etsivät ratkaisua huumeista ja alkoholista sekä värväytyvät ääriryhmiin?” hän kysyi.

Paavi: "Ei ole oikein yhdistää islamia väkivaltaan"
Paavi palasi sunnuntaina Puolan vierailultaan. Lentokoneessa toimittajille puhuneen paavin mukaan myös muslimit haluavat rauhaa ja dialogia. Kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat