Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intialaisen naisryhmän satiirivideoita katsottu miljoonia kertoja – tavoite herätellä puuttumaan naisvihaan

Girlyapa-filmiryhmä tekee Youtubeen kantaaottavia videoita muun muassa kuukautisiin liitetystä häpeästä ja avioliitossa tapahtuvista raiskauksista.

Ulkomaat
 
Youtube
Girliyapa-ryhmä on käsitellyt musiikkivideosatiirin keinoin esimerkiksi häpeää, joka Intiassa liitetään kuukautisiin. Kuvakaappaus on Youtubessa julkaistusta videosta.
Girliyapa-ryhmä on käsitellyt musiikkivideosatiirin keinoin esimerkiksi häpeää, joka Intiassa liitetään kuukautisiin. Kuvakaappaus on Youtubessa julkaistusta videosta. Kuva: Youtube

Hyväntuulinen suurperhe kokoontuu sohvalle. Aikuinen tytär kertoo epätoivoissaan perheelleen, että hänen aviomiehensä raiskaa hänet toistuvasti.

Perhe rävähtää nauramaan: eihän se ole mahdollista. Vanhemmat kuvaavat avioliiton sisäistä raiskausta ”intensiiviseksi rakasteluksi”.

Tapahtumat esiintyvät intialaisen Girlyapa-ryhmän videolla, jonka nimi on suomennettuna Kuinka raiskasin äitisi – muunnelma Ensisilmäyksellä-amerikkalaissarjan englanninkielisestä nimestä How I met your mother.

Video pyrkii tuomaan satiirin avulla esiin asenteita, joita seksuaalista väkivaltaa kokeneet naiset joutuvat kohtaamaan Intiassa. Samalla se vastustaa sitä, ettei vaimon raiskaaminen ole Intiassa edelleenkään laitonta.

”Poliittiset lausunnot eivät ole ratkaisemassa todellista ongelmaa. Niinpä päätimme tehdä videon kiinnittääksemme huomiota raiskauksiin ja naisiin kohdistuvaan väkivaltaan”, Ratnabali Bhattacharjee kertoo uutistoimisto AFP:lle. Hän käsikirjoittaa ja näyttelee Girlyapa-ryhmässä.

Girliyapa-ryhmä tekee humoristisia videoita, jotka vastustavat naisvihaa. Raiskauksen lisäksi he ovat käsitelleet musiikkivideosatiirin keinoin muun muassa häpeää, joka Intiassa liitetään kuukautisiin.

Ryhmä on ladannut viime lokakuusta alkaen videoitaan Youtube-sivustolle. Niitä on katsottu jo yli viisi miljoonaa kertaa.

Lukuisten kannustavien kommenttien lisäksi kymmenhenkinen ryhmä on AFP:n mukaan myös saanut osakseen mittavan määrän seksististä herjaamista internetissä.

Naisiin kohdistuva väkivalta Intiassa on päätynyt viime viikkoina jälleen otsikoihin, kun esiin on tullut useita joukkoraiskausepäilyjä. Viimeksi sunnuntaina poliisi tiedotti, että miesryhmää epäiltiin äidin ja 14-vuotiaan tyttären raiskaamisesta.

Seksuaalinen väkivalta kaikkiaan on Intiassa hyvin yleistä. Vuonna 2014 Intiassa raportoitiin lähes 37 000 raiskausta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat