Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viking Linen tiedotusjohtaja kiistää joukkoraiskausuutisen – valpas henkilökunta puuttui tilanteeseen

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan ruotsalaislehdistössä levinnyt uutinen mahdollisesta joukkoraiskauksesta ei pidä paikkaansa.

Ulkomaat
 
Jussi Nukari
Viking Cinderella risteilee tällä hetkellä Tukholman ja Maarianhaminan väliä.
Viking Cinderella risteilee tällä hetkellä Tukholman ja Maarianhaminan väliä. Kuva: Jussi Nukari

Neljää miestä epäillään seksuaalisesta häirinnästä risteilylaiva Viking Cinderellalla viikonloppuna. Epäillyt ovat 20–25-vuotiaita. Ruotsalaislehdistö uutisoi aiemmin, että miehiä epäiltäisiin joukkoraiskauksesta. Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan tieto ei pidä paikkaansa, ja poliisikin tutkii tapausta enää mahdollisena seksuaalisena häirintänä.

”Tässä oli tilanne, jossa neljä miestä lyöttäytyi yksin olleen naisen seuraan laivan ravintolassa ja tilanne kehittyi sellaiseksi, että se kiinnitti henkilökunnan ja joidenkin kanssamatkustajienkin huomion”, Boijer-Svahnström sanoo.

Boijer-Svahnströmin mukaan henkilökunta seurasi tilannetta muun muassa valvontakameroiden välityksellä, ja kun nainen lähti miesjoukon kanssa kohti hyttialuetta, laivan järjestyksenvalvojat puuttuivat peliin ennen kuin mitään tapahtui.

”Meillä on tehty todella paljon töitä tällaisen ennakoivan työn kehittämiseksi ja nyt täytyy sanoa, että se työ toi tulosta. Henkilökunta toimi todella hienosti, ”by the book” voisi sanoa, ja mitään vakavampaa ei päässyt tapahtumaan”, hän sanoo.

Aiemmin muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi poliisin epäilevän miehiä raiskauksesta tai raiskauksen yrityksestä. Boijer-Svahnströmin mukaan poliisikin on muuttanut tutkintalinjansa seksuaaliseksi häirinnäksi.

Aftonbladet kertoi poliisin kuulustelleen miehiä tuoreeltaan, mutta vapauttaneen heidät myöhemmin.

”Tiedämme keitä epäillyt ovat, mutta toistaiseksi tiedämme tapahtumista liian vähän, että heidät voitaisiin pidättää”, Lars Neumann Södermalmin poliisista Tukholmassa sanoi lehdelle.

Epäilty seksuaalinen häirintä tapahtui lauantai-iltana laivan tehdessä matkaa Itämerellä.

Viking Cinderella risteilee tällä hetkellä Tukholman ja Maarianhaminan välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat