Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä kutsuu Natoa ja Itämeren maita sopimaan lentoturvallisuudesta Moskovaan – taustalla Niinistön esitys

Ulkomaat
 
Juhani Niiranen / HS
Presidentti Sauli Niinistö (vas.) esitti ”pimeiden” lentojen lopettamista Itämerellä Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailun yhteydessä.
Presidentti Sauli Niinistö (vas.) esitti ”pimeiden” lentojen lopettamista Itämerellä Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailun yhteydessä. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti maanantaina kutsuvansa Naton ja Natoon kuulumattomien Itämeren maiden edustajia Moskovaan syyskuussa.

Suomea ei mainittu erikseen, mutta Itämeren maista Venäjän lisäksi vain Ruotsi ja Suomi eivät kuulu Natoon.

Tarkoituksena on uutistoimisto Tassin mukaan sopia Itämeren lentoturvallisuudesta presidentti Sauli Niinistön ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi Venäjä voi keskustella raja-alueiden sotilaallisen toiminnan tuottamista ”vastavuoroisista huolista” Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan puolustusministeriöiden kanssa, televisiokanava Ren-TV kertoi.

Niinistö esitti Venäjän presidentin Vladimir Putinin vieraillessa Suomessa, että Venäjä ja Nato voisivat sopia lopettavansa ”pimeät” lennot Itämerellä. Sotilaslennoilla tulisi siten kytkeä transponderit päälle.

Venäjällä tartuttiin Niinistön ehdotukseen innolla ja sitä on pidetty aktiivisesti esillä tiedotusvälineissä. Maanantaina Venäjän varapuolustusministeri Anatoli Antonov kertoi, että Moskovaan akkreditoituneille sotilasasiamiehille oli perjantaina tiedotettu heinäkuussa pidetyn Venäjän ja Naton kokouksen tuloksista.

Varaministeri Antonovin mukaan Venäjä on valmis rakentavaan vuoropuheluun Naton kanssa erimielisyyksistä huolimatta ja haluaa lievittää sotilaallisia jännitteitä tahojen välillä.

Antonovin lausunnosta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat