Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italia: 8 000 siirtolaista pelastettu Välimerellä viidessä päivässä

Yli 3 000 siirtolaista on kuollut merellä tänä vuonna yrittäessään päästä joko Italiaan tai Kreikkaan.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Guglielmo Mangiapane / Reuters
Poliisi otti heinäkuun lopulla kuvaa pakolaisista, jotka odottivat pääsyä pois pelastusalukselta Italian Sisiliassa Palermon satamassa.
Poliisi otti heinäkuun lopulla kuvaa pakolaisista, jotka odottivat pääsyä pois pelastusalukselta Italian Sisiliassa Palermon satamassa. Kuva: Guglielmo Mangiapane / Reuters

Viiden päivän aikana Välimerellä on pelastettu yli 8 000 siirtolaista, ilmoittaa pelastusoperaatioita koordinoiva Italian rannikkovartiosto.

Maanantaina Libyan rannikon edustalla pelastettiin yli 1 500 ihmistä.

Pelastusoperaatioihin on osallistunut aluksia rannikkovartiostosta, laivastosta, apujärjestöjä ja Euroopan unionin huumekaupanvastaisesta Sophia-operaatiosta.

Kaikkiaan Italian satamiin on tänä vuonna tuotu mereltä 94 000 siirtolaista, sanoi Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön tiedottaja Flavio Di Giacomo. Se on suurin piirtein samaa tasoa viime vuoden kanssa.

Yli 3 000 siirtolaista on kuollut merellä tänä vuonna yrittäessään päästä joko Italiaan tai Kreikkaan. Verrattuna viime vuoteen kuolonuhrien määrä on lisääntynyt noin 50 prosenttia.

Turkista Kreikan saarten kautta Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten määrä sen sijaan on vähentynyt jyrkästi EU:n ja Turkin tekemän pakolaissopimuksen jälkeen. Nyt sitä reittiä pitkin yrittää Eurooppaan joitain kymmeniä ihmisiä päivässä, kun viime vuonna samaan aikaan heitä oli tuhansia.

Antonio Parrinello / Reuters
Pakolaisia Augustan satamassa Italian Sisiliassa kesäkuussa.
Pakolaisia Augustan satamassa Italian Sisiliassa kesäkuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat