Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki antoi pidätysmääräyksen sadasta sairaalan henkilökunnan jäsenestä – mukana lääkäreitä

Ulkomaat
 

Turkki jatkoi epäonnistuneen sotilasvallankaappauksen jälkipyykkiä tiistaina, kun se antoi pidätysmääräyksen sadasta Ankaran sotilassairaalan henkilökunnan jäsenestä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan joukossa oli myös lääkäreitä. Tiistaina ei ollut selvää, oliko pidätyksiä jo suoritettu.

Sairaala on uusin kohde Turkin tekemissä ”puhdistuksissa”, joiden kohteena on ollut kymmeniätuhansia sotilaita ja sotilasjohtoa, valtion virkamiehiä, opettajia, tutkijoita ja toimittajia. Heitä on pidätetty, erotettu tai pidätetty virastaan.

Turkin hallinto epäilee heitä tuesta islamilaisoppineelle Fethullah Gülenille, jota Turkki syyttää vallankaappausyrityksen järjestäjäksi. Yhdysvalloissa asuva Gülen on kiistänyt syytökset.

Paikallisen median mukaan poliisi teki etsintöjä Gulhanen sotilaallisessa lääketieteellisessä akatemiassa Gatassa.

Nimettömänä puhuneen viranomaisen mukaan sairaalan henkilökunnan epäillään antaneen hyviä terveystodistuksia Gülenin tukijoille, jotta heidän olisi helppo päästä armeijan leipiin.

Viranomainen väitti uutistoimisto AFP:lle, että Gülenin tukijat olivat soluttautuneet sairaalaan hidastaakseen kilpailijoiden urakehitystä armeijassa ja avittaakseen gülenistien etenemistä.

Mediatietojen mukaan Turkki otti ensimmäistä kertaa sairaalat puhdistuskohteekseen. EU:ssa on arvosteltu poikkeustilan julistaneen Turkin otteita vallankaappausyrityksen jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat