Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrialaistieto: Helikopterista pudotettiin myrkkykaasua – kymmeniä ihmisiä altistui kaasulle

Ulkomaat
 
Syyrialainen pelastusryhmä: Myrkkykaasua tiputettu lähelle venäläiskopterin tuhopaikkaa
Syyrialainen pelastusryhmä: Myrkkykaasua tiputettu lähelle venäläiskopterin tuhopaikkaa
Syyrialainen pelastusryhmä kertoi tiistaina, että helikopteri tiputti yöllä myrkkykaasua lähelle aluetta, jossa venäläishelikopteri oli ammuttu alas vain tunteja aiemmin. Paikalle saapuneet Syria Civil Defence Workers -ryhmän työntekijät epäilivät kyseessä olevan kloorikaasun, mutta epäilyä ei ole vahvistettu.

Syyrian kapina-alueilla toimiva pelastusryhmä sanoi tiistaina, että helikopterista pudotettiin yöllä myrkkykaasua, uutistoimisto Reuters kertoi.

Kaasua pudotettiin kaupunkiin lähelle paikkaa, jossa Venäjän sotilaskuljetuskopteri pudotettiin alas vain tunteja aiemmin.

Asiasta raportoi Syyrian siviilien puolustus (Syrian Civil Defense) -nimellä itseään kutsuva ryhmä, joka sanoo olevansa puolueeton ja keskittyvänsä etsintä- ja pelastustöihin.

Ryhmän mukaan 33 ihmistä altistui kaasulle Saraqebin kaupungissa Idlibin maakunnassa. Heistä suurin osa olisi naisia ja lapsia. Se epäilee, että kaasu oli klooria, mutta ei kyennyt vahvistamaan epäilystä. Kyseessä oli toinen kerta, kun Saraqebiin tehtiin kaasuisku. Lisäksi pelastajat epäilevät, että Idlibin maakunnassa olisi käytetty kloorikaasua yhdeksän kertaa sitten sodan alun.

Myös Saraqebissä töitä tekevä lääkäri vahvisti Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle kaasuiskun. Hänen mukaansa uhreja on ainakin 28.

”Tiedämme, että se oli klooria, koska meitä vastaan on isketty sillä jo aiemmin ja tunnemme sen tuoksun ja sen aiheuttamat oireet”, Abdel Aziz Bareeh sanoi BBC:lle.

Venäjän puolustusministeriö tiedotti aiemmin, että venäläinen sotilashelikopteri oli ammuttu alas maanantaina. Kyydissä olleet viisi ihmistä kuolivat, mikä teki tappiosta suurimman sen jälkeen kun Venäjä viime syksynä aloitti ilmaiskut Syyriassa.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi uutistoimisto Tassille, ettei hänellä ole tietoa kaasun käytöstä. Lisäksi hän väitti, että uutinen kaasun pudottamisesta olisi tahallaan syötetty medialle.

Sekä Syyrian hallinto että vastapuolen kapinalliset ovat kiistäneet kemiallisten aseiden käytön, vaikka niitä molempia epäillään siitä. Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n mukaan Syyrian sodassa on käytetty jo aiemmin klooria ja sinappikaasua, minkä lisäksi äärijärjestö Isis on käyttänyt sinappikaasua ”erittäin todennäköisesti”. Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet myös Syyrian hallintoa kemiallisten aseiden käyttämisestä.

Syyrian hallitus suostui vuonna 2013 tuhoamaan omat kemialliset aseensa. Yhdysvallat syytti sitä sariinin käytöstä hyökkäyksessä Damaskoksen lähellä. Kemikaalijäänteitä hävitettiin myös Suomessa. Myöhemmin on esitetty epäilyksiä, ilmoittiko Syyrian hallitus kaikki olemassa olevat asevarastonsa tuhottaviksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat