Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muslimeita yritetty käännyttää kristinuskoon turvapaikanhakijoiden vankileirillä – ”he tekivät tämän pyhimmän kuukautemme aikana”

Kreikassa pidätetyt turvapaikanhakijat kokevat käännyttämisen kiusallisena.

Ulkomaat
 

Kreikan pahamaineisimmalla turvapaikanhakijoiden vankileirillä työskentelevät kristityt ovat yrittäneet käännyttää pidätettyjä muslimeja kristinuskoon, kertoo brittilehti The Guardian. Kyseinen leiri sijaitsee Moriassa Lesboksen saarella.

Kristityt työntekijät ovat levittäneet käännyttävää materiaaliaan Johanneksen evankeliumin arabiaksi kirjoitettuihin kopioihin. Näin on käynyt viime kuukausina ainakin kahdessa tapahtumassa Moriassa.

Turvapaikanhakijoille on jaettu käännytystekstiä, jossa lukee: ”Tiedän, että olen syntinen. Pyydän Jeesusta antamaan syntini anteeksi ja takaamaan iankaikkisen elämän. Tahtoni on rakastaa ja noudattaa hänen sanaansa.”

Muslimit vastustavat tavallisesti evankeliumin sanomaa ja kieltävät Jeesukseen liittyvät kristinuskon perusasiat. Muslimeille on tyypillistä ajatella, että Koraani on korvannut Raamatun, joka ei ole alkuperäisessä muodossaan, vaan sitä on muuteltu ja vääristelty aikojen saatossa. Jeesus ei myöskään ole muslimeille tasavertainen Jumalan kanssa.

Islaminuskoiset turvapaikanhakijat pitivätkin The Guardianin mukaan käännyttämistä kiusallisena.

”Se on iso ongelma, koska monet ihmiset ovat täällä muslimeja ja heille on ongelmallista vaihtaa uskontoa”, Mohamed sanoi.

Mohamed kertoi käännytystyötä tehdyn myös kiusalliseen ajankohtaan.

”He tekivät tämän muslimien pyhimmän kuukauden, Ramadanin aikana.”

Toinen haastateltu vanki, Ahmed pyysi miettimään asetelmaa toisinpäin.

”Pidämme kaikista uskonnoista, mutta jos olet kristitty ja annan sinulle [islamin pyhän kirjan] Koraanin, mitä ajattelet?”

Kreikkalainen avustustyöntekijöiden järjestö Euro Relief ilmoitti paheksuvansa käännyttävien materiaalien levittämistä. Järjestö kuitenkin lisäsi, ettei se voi estää yksittäisiä avustustyöntekijöitä levittämästä kirjasiaan omin päin.

Tammikuun 2015 ja maaliskuun 2016 välillä noin miljoona turvapaikanhakijaa sai jatkaa Balkanin alueella liikkumistaan saavuttuaan Turkista Kreikkaan. EU solmi kuitenkin maaliskuussa Turkin kanssa sopimuksen, että kaikki Kreikkaan tulevat luvattomat maahantulijat palautetaan takaisin Turkkiin.

Kreikkaan on jäänyt jumiin noin 57 000 turvapaikanhakijaa. Muutamia tuhansia heistä pidetään ylikansoitetuilla leireillä Kreikan saarilla, kuten Lesboksessa.

Oikeusaktivistit ja turvapaikanhakijat ovat kritisoineet Kreikan leirien oloja. Vangit ovat usein ilman sähköä, eikä juoksevaa vettäkään ole koko ajan käytössä.

Turhautuminen on johtanut useilla leireillä mellakoihin ja levottomuuksiin.

”Näemme väkivaltaa lähes joka päivä. Emme tunne täällä oloamme turvalliseksi emmekä mukavaksi”, Morian leirillä miehensä ja kolmevuotiaan tyttären kanssa oleva Fatima sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat