Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Emiratesin Boeing 777 roihahti tuleen Dubaissa – matkustajan kuvaama video näyttää kaaoksen koneen sisällä

Onnettomuuteen joutunut matkustajakone oli tulossa Dubaihin Intiasta.

Ulkomaat
 
Video näyttää kaaoksen Emirates-yhtiön lentokoneessa onnettomuuden jälkeen
Video näyttää kaaoksen Emirates-yhtiön lentokoneessa onnettomuuden jälkeen
Emirates-yhtiön Boeing 777 -kone joutui onnettomuuteen keskiviikkona Dubain lentokentällä. Amatöörivideo näyttää matkustamon kaaoksen välittömästi hätälaskun jälkeen. Matkustajat alkavat etsiä matkatavaroitaan yläpuolen lokeroista, mutta matkustamohenkilökunta kehottaa kaikkia jättämään matkatavarat ja hyppäämään pelastusliukumäkeen. Kuva: Reuters.

Persianlahdelta käsin toimivan lentoyhtiö Emiratesin Boeing 777 -matkustajalentokone joutui onnettomuuteen hieman ennen puoltapäivää Suomen aikaa, Emirates ilmoitti tiedotteessa. Kaikki matkustajat ovat yhtiön mukaan turvassa.

Kone oli saapumassa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sijaitsevaan Dubain kaupunkiin. Koneen lähtöpaikka oli Thiruvananthapuramin kaupunki Intiassa.

Lentoyhtiön mukaan yksi pelastaja kuoli sammutustöissä.

Uutistoimistojen ja Dubain lentoaseman tietojen mukaan Emiratesin kone joutui onnettomuuteen laskeutumisen yhteydessä. Emiratesin edustaja vahvisti Helsingin Sanomille, että jonkinlainen onnettomuus on tapahtunut, mutta hän ei kertonut mitään yksityiskohtia.

Turman syystä ei ole tietoa, mutta lentoyhtiön mukaan kyseessä ei ollut ”turvallisuuteen liittyvä” onnettomuus.

Emiratesin tiedotteen mukaan koneessa oli 282 matkustajaa ja 18 miehistön jäsentä, eli yhteensä 300 henkeä.

Koneessa olleiden ihmisten määrä tiedetään, ja he kaikki ovat turvassa, Emiratesin edustaja sanoi.

Lento-onnettomuuksista tietoja keräävän Aviation Herald -verkkosivuston mukaan onnettomuuteen joutunut kone oli lähestynyt tavalliseen tapaan Dubain lentoasemaa.

Radioliikennetallenteiden mukaan lennonjohto muistutti miehistöä laskutelineen laskemista ja antoi koneelle laskeutumisluvan.

Hetkeä myöhemmin koneen miehistö ilmoitti, että kone tekee ylösvedon eli nousee takaisin taivaalle laskeutumisen sijaan.

Ylösveto ei itsessään vielä tarkoita vaaratilannetta, ja matkustajakoneiden miehistöt on koulutettu tekemään niitä.

Pian miehistön ylösveto-ilmoituksen jälkeen lennonjohto kehotti muuta saapuvaa liikennettä pysymään poissa kiitotieltä ja hälytti pelastusajoneuvot.

Uutistoimisto Reutersin levittämässä videokuvassa näkyy matkustajalentokone, joka yhtäkkiä roihahtaa. Reuters ei ole vahvistanut videon aitoutta.

Reuters
Emirates-lentoyhtiön Boeing 777 -matkustajakone syttyi palamaan Dubain lentoasemalla keskiviikkona.
Emirates-lentoyhtiön Boeing 777 -matkustajakone syttyi palamaan Dubain lentoasemalla keskiviikkona.

Valokuvan perusteella onnettomuuteen joutunut kone on tuhoutunut korjauskelvottomaksi.

Boeing 777 -kone on laajalti käytetty ja erittäin turvallisena pidetty matkustajakone. Ennen keskiviikkoa konetyyppi oli ollut osallisena 17 onnettomuudessa ja poikkeustilanteessa, Aviation Safety Network -sivusto kertoo.

Onnettomuuksista viisi oli johtanut koneen tuhoutumiseen. Tuhoutuneiksi luokiteltujen koneiden joukossa on kaksi Malaysian Airlines -lentoyhtiölle kuulunutta 777-konetta.

Toinen koneista katosi Intian valtamerelle vuonna 2014, ja toinen kone syöksyi maahan Ukrainassa ilmatorjuntaohjuksen osuman seurauksena vuonna 2014.

Dubain lentoasema ilmoitti Twitterissä, että lentoliikenne käynnistetään keskeytyksen jälkeen kello 18.30 paikallista aikaa.

Emirates-yhtiön lentokone onnettomuudessa Dubaissa
Emirates-yhtiön lentokone onnettomuudessa Dubaissa
Emirates-lentoyhtiön kone on joutunut onnettomuuteen Dubain lentokentällä. Kaikki 300 ihmistä saatiin Emiratesin mukaan evakuoitua vammoitta. Kuva: Reuters/ Scott MacPherson.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat