Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malesialaismiestä syytettiin raiskauksesta – vältti vankilan menemällä naimisiin 14-vuotiaan uhrin kanssa

Ulkomaat
 

Malesiassa vaaditaan lapsiavioliittojen kieltämistä ja oikeutta seksuaalisen väkivallan uhreille maata kuohuttaneen raiskauksen jälkeen, uutistoimisto Reuters kertoo.

Malesialaismiestä syytettiin 14-vuotiaan tytön raiskauksesta, mutta mies vältti vankilatuomion menemällä naimisiin uhrin kanssa.

Syyttäjä Ahmad Fariz Abdul Hamidin mukaan 22-vuotiasta miestä syytettiin tytön raiskauksesta viime vuoden lopulla. Häntä uhkasi jopa 30 vuoden vankilatuomio ja ruoskinta. Myöhemmin hän kuitenkin meni naimisiin tytön kanssa.

Kuchingin tuomioistuimen mukaan tapaus oli loppuunkäsitelty sen jälkeen, kun mies esitti avioliittotodistuksen ja tyttö veti kanteen pois.

”On yleistä, että raiskaajat menevät naimisiin varsinkin alaikäisten uhriensa kanssa, jotta voivat peittää rikoksensa”, Naisten apujärjestön tiedottaja Tan Heang Lee sanoi Kuala Lumpurista.

”Tällaisissa tapauksissa on usein suuri riski siihen, että näitä tyttöjä käytetään seksuaalisesti hyväksi heidän koko elämänsä ajan. Tytön avioliitto on pohjimmiltaan kuin jatkoa raiskaukselle”, hän jatkoi.

Malesian lain mukaan avioliiton alaikäraja on 18 vuotta, mutta alle 16-vuotiaat muslimitytöt voivat saada naimaluvan islamilaisista oikeusistuimista.

Malaijit ovat muslimeja ja heitä on noin 60 prosenttia maan 30 miljoonasta asukkaasta.

Virallisten tilastojen mukaan Malesiassa oli vuonna 2010 noin 16 000 tyttöä on mennyt naimisiin alle 15-vuotiaana, ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kertoo.

Vuonna 2014 mies raiskasi 12-vuotiaan tytön ja meni myöhemmin tämän kanssa naimisiin. Tästä huolimatta hänet tuomittiin raiskauksesta 12 vuoden vankeuteen, koska tuomioistuin katsoi hänen syyllistyneen seksirikokseen avioliitosta huolimatta, sanomalehti The Guardian uutisoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat