Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Republikaanipuolueen sisäinen kiista kärjistyy – Trump käänsi selkänsä kahdelle puolueen kärkihahmolle

Yhdysvaltain republikaanipuoluetta repivä kiista syveni entisestään, kun Trump ei suoralta kädeltä tukenut kahden pitkän linjan republikaanivaikuttajan valintaa.

Ulkomaat
 
© ERIC THAYER / Reuters
Republikaanisen puolueen presidenttiehdokas Donald Trump puhui tiistaina Ashburnissa.
Republikaanisen puolueen presidenttiehdokas Donald Trump puhui tiistaina Ashburnissa. Kuva: © ERIC THAYER / Reuters

Yhdysvaltain republikaanipuoluetta repivä kiista syveni entisestään, kun Donald Trump ei The Washington Postin haastattelussa suoralta kädeltä tukenut kahden pitkän linjan republikaanivaikuttajan uudelleenvalintaa. Kyseessä ovat senaattori John McCain ja edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan, jotka ovat molemmat julkisesti arvostelleet Trumpia.

Puolueen jakautumista Trumpin tukijoihin ja vastustajiin lisäsi myös teknologiajätti Hewlett Packard Enterprisen pääjohtaja Meg Whitman, joka on aiemmin tukenut republikaaneja. Hän asettui demokraattien Hillary Clintonin taakse.

”Republikaanin äänestäminen yksin lojaalisuudesta puolueelle olisi tuen antamista ehdokkaalle, jonka minä uskon käyttävän hyväkseen vihaa, vääryyttä, muukalaispelkoa ja eroja rotujen välillä”, Whitman kirjoitti Facebookissa.

Trump on ollut viime päivinä arvostelijoiden tulilinjalla muun muassa siksi, että hän vähätteli pakistanilais-amerikkalaista perhettä, jonka poika kaatui Irakin sodassa. Arvostelusta huolimatta Trump sanoi televisiohaastattelussa, ettei hän kadu sanomisiaan. Trump ihmetteli aiemmin, miksi demokraattien puoluekokouksessa esiintyneen perheen isä oli pitänyt koko puheen ja epäili, ettei perheen äidillä ollut lupaa puhua.

Presidentti Barack Obama sanoi tiistaina, että Trump on ”valitettavan valmistautumaton” presidentiksi.

Trump vastasi Obaman arvosteluun kutsumalla tätä itseään kelvottomaksi hoitamaan presidentin tehtävää.

Vastauksena Obaman väitteisiin Trump julkaisi tiedotteen, jossa hän sanoi, että Obama sekä demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton eivät kelpaa presidentin tehtävään.

”Presidentti Obama on ollut epäonnistunut johtaja. Yhdessä ulkoministeri Clintonin kanssa hän on vastuussa ulkopolitiikasta, tehnyt maailmasta epävakaan ja turvattoman paikan. Hän on se, joka on epäkelpo presidentiksi, ja Hillary Clinton on yhtä lailla epäkelpo”, tiedotteessa todetaan.

Trump myös sanoi pikaviestipalvelu Twitterissä Obaman olevan kenties Yhdysvaltain historian huonoin presidentti.

Tiistaina Trump herätti huomiota pyytämällä itkevää vauvaa poistumaan kampanjatilaisuudestaan. Vauva alkoi itkeä, kun Trump puhui Yhdysvaltain ulkomaankaupasta.

Aluksi Trump reagoi itkuun ystävällisesti kehumalla vauvaa ja vauvoja ylipäätään, sanomalehti The New York Times kertoi.

Mutta kun itku jatkui, Trump kehotti vauvaa poistumaan. ”Laskin vain leikkiä. Voit viedä vauvan ulos täältä”, Trump sanoi.

Myös Ranskan presidentti François Hollande liittyi keskiviikkona Trumpin kriitikkojen kuoroon.

”Hänen kohtuuttomuutensa takia tekee mieli yökätä”, Hollande totesi uutistoimisto AFP:n mukaan Pariisissa.

Hollande nosti esiin erityisesti Irakissa kaatuneen yhdysvaltalaisen sotilaan, jonka muistoa hän kuvaili Trumpin loukanneen. Hollande luonnehti Trumpin kommentteja ”loukkaaviksi ja nöyryyttäviksi.”

Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin mukaan maan armeijan palveluksessa on 1,3 miljoonaa ihmistä. Heistä 3 939 on ilmoittanut olevansa muslimeja. Kaatuneiden muslimien määrästä ei ole tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat