Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heinrich Himmlerin päiväkirjat löytyivät Venäjältä – paljastavat kuinka arkisesti natsijohtaja suhtautui valvomaansa massamurhaan

Natsijohtaja kirjoittaa muun muassa käyneensä hieronnassa ennen kuin määräsi kymmenen puolalaisen teloituksen.

Ulkomaat
 
Heinrich Himmler oli muun muassa SS-joukkojen ja Gestapon komentaja.
Heinrich Himmler oli muun muassa SS-joukkojen ja Gestapon komentaja.

Natsijohtaja Heinrich Himmlerin kadonneiksi luullut päiväkirjat löydettiin Venäjältä puolustusministeriön arkistoista Podolskin kaupungista läheltä Moskovaa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan löytyöä voi verrata merkittävyydessään Natsi-Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin päiväkirjojen löytymiseen.

Päiväkirjoihin perehtynyt saksalaistutkija Matthias Uhl kertoi BBC:lle olevansa järkyttynyt siitä, miten huolehtivasti Himmler kirjoitti johtamistaan SS-joukoista, perheestään ja ystävistään samaan aikaan, kun oli vastuussa tuhoamis- ja keskitysleirien massamurhasta.

Yhtenä päivänä Himmler muun muassa kirjoitti käyneensä hieronnassa ennen kuin määräsi kymmenen puolalaisen teloituksen.

Päiväkirjoissaan Himmler kuvailee myös kuinka nautti välipalaa Buchenwaldin keskitysleirillä, ja kuinka hän määräsi SS-miehet kouluttamaan Auschwitzissa koiria niin, että ne repivät ihmiset kappaleiksi.

Tutkijat tutkivat vuosilta 1938, 1943 ja 1944 olevia päiväkirjoja Moskovassa, ja ne aiotaan julkaista kirjana ensi vuoden aikana. Tutkijat ovat jo aiemmin tutkineet Goebbelsin sota-ajan päiväkirjoja vuosilta 1941, 1942 ja 1945, mutta nyt löytyneiden päiväkirjojen uskottiin kadonneen.

Heinrich Himmler oli Natsi-Saksan vaikutusvaltaisimpia poliitikoita johtaen muun muassa SS-joukkoja ja pelättyä turvallisuuspoliisi Gestapoa, sekä vastaten keskitys- ja tuhoamisleirien organisoimisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat