Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi ei palauta vallankaappausyritykseen liittyviä henkilöitä Turkkiin

Ulkomaat
 
Osman Orsal / Reuters
Ankaran pääpoliisiaseman vaurioitunut ikkuna vallankaappausyrityksen jälkeen heinäkuussa.
Ankaran pääpoliisiaseman vaurioitunut ikkuna vallankaappausyrityksen jälkeen heinäkuussa. Kuva: Osman Orsal / Reuters

Tukholma

Ruotsi ei toistaiseksi palauta Turkkiin sellaisia opposition edustajia, joilla on yhteys epäonnistuneeseen vallankaappausyritykseen maassa, kertoo paikallinen maahanmuuttovirasto.

Päätös tehtiin heinäkuun 18. päivä ja siitä kerrottiin keskiviikkona.

Linjaus koskee muslimisaarnaaja Fetullah Gülenin kannattajia ja joitakin muita poliittisessa oppositiossa toimivia. Ei siis kaikkia Turkista tulleita.

"Näitä henkilöitä koskevia turvapaikka-asioita ei toistaiseksi voida ratkaista, koska maahanmuuttovirasto katsoo tarvitsevansa lisää tietoa tämänhetkisestä tilanteesta maassa", virasto kirjoittaa tiedotteessa.

Turkissa tehtiin vallankaappausyritys heinäkuun puolivälissä. Epäonnistunutta kaappausyritystä ovat seuranneet laajat puhdistukset, muun muassa armeijan, yliopistoväen ja lehdistön riveissä.

Ruotsissa Turkin vallankaappausyritystä seuranneeseen kehitykseen on reagoitu voimakkaasti. Muun muassa ulkoministeri Margot Wallström on vaatinut EU:lta tiukkaa linjaa Turkin suhteen.

”Kehityksen suuntaa Turkissa on mahdoton hyväksyä, ja meidän on reagoitava siihen hyvin vahvasti, sekä EU:ssa että kansainvälisessä yhteisössä laajemmin”, hän sanoi hiljattain Ruotsin radiolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat