Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkeologit kaivoivat esiin ikivanhan palatsin rauniot – ikä ja sijainti sopivat kuningas Arthurin tarinaan

Maan alta esiin kaivetut noin metrin paksuiset seinämät saattavat olla osa keskiaikaisen Dumnonian kuningaskunnan keskusta.

Ulkomaat
 
wikimedia commons
Cornwallin rannikolla sijaitseva Tintagelin rauniolinnan alue on suosittu matkailukohde.
Cornwallin rannikolla sijaitseva Tintagelin rauniolinnan alue on suosittu matkailukohde. Kuva: wikimedia commons

Arkeologit ovat kaivaneet esiin Britannian Cornwallista raunioita, joiden uskotaan olevan osa kuninkaallista palatsia 500-luvulta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Maan alta esiin kaivetut noin metrin paksuiset seinämät saattavat olla osa keskiaikaisen Dumnonian kuningaskunnan keskusta.

”Moni on esittänyt 1980-luvulta lähtien, että se olisi kuninkaallinen keskus, joka olisi kuulunut Dumnonian kuningaskunnalle. Emme ole löytäneet muita, joten on hyvin mahdollista, että tämä olisi ollut keskus”, sanoo kuraattori Winn Scutt kaivauksia järjestävästä English Heritage -järjestöstä.

Kaivaukset on tehty alueella, jolla sijaitsee noin 1200-luvulla rakennettu Tintagelin linna. Sen rauniot ovat vielä näkyvissä.

Uusimmat löydökset ovat herättäneet innostusta, koska löydösten ikä ja sijainti sopivat kuningas Arthurin tarinaan, kertoo brittiläinen The Independent-lehti.

Tunnetun kuningas Arthurista kertovan teoksen, Geoffrey Monmouthilaisen 1100-luvulla kirjoittaman Historia Regum Britanniaen mukaan kuningas Arthur olisi saanut alkunsa Tintagelin alueella palatsissa, joka oli jo teoksen kirjoitushetkellä ollut kauan unohduksissa.

The Independent -lehden mukaan löydös herättänee keskustelua tutkijapiireissä, joissa on väitelty siitä, onko kuningas Arthur ollut todella olemassa vai ei. Kuningas Arthurin olemassaoloa ei ole pystytty todistamaan, mutta hänen tarinansa on ollut Britanniassa merkittävä legenda.

Kuraattori Winn Scutt kuitenkin arvioi BBC:lle, että uudet kaivaukset eivät ainakaan vielä paljasta mitään kuningas Arthurista. Joka tapauksessa löydökset paljastavat arvokasta tietoa varhaisesta keskiajasta. Palatsin seinämien lisäksi kaivauksista on löydetty irtaimistoa, kuten ruukkuja ja lasia.

Tintagelin tällä viikolla päättyneet arkeologiset kaivaukset ovat osa English Heritagen järjestämää viisi vuotta kestävää projektia.

Tintagelin uusista kaivauksista kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat