Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoon 19-vuotias puukottaja oli Norjan kansalainen – kuollut nainen oli yhdysvaltalainen

Poliisin mukaan teon taustalla vaikuttaa alustavien tutkimusten perusteella olevan mielenterveysongelmat, eikä mitään näyttöä tekijän radikalisoitumisesta tai terrorikytköksistä ole.

Ulkomaat
 
Saara Niskanen Jukka Hiiro
NEIL HALL / Reuters
Poliisit ja siivoajat puukotuspaikalla Lontoossa torstaina.
Poliisit ja siivoajat puukotuspaikalla Lontoossa torstaina. Kuva: NEIL HALL / Reuters

Mies surmasi naisen veitsellä ja haavoitti viittä muuta ihmistä Lontoossa, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. Tapaus sattui keskiviikkoiltana noin kello puoli yhdeltätoista paikallista aikaa eli Suomen aikaa noin kello puoli yhdeltä varhain torstaina.

Puukotukset tapahtuivat Russell Square -puistoaukiolla Lontoon keskustassa. Aivan puiston vieressä sijaitsevat muun muassa British Museum ja Lontoon yliopisto.

Surmansa saanut nainen oli iältään kuusissakymmenissä, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo. Poliisin mukaan kuollut oli kansallisuudeltaan yhdysvaltalainen.

Torstaina kerrottiin, että haavoittuneista kaksi olisi ollut brittejä. Kolmen muun sanottiin olleen kotoisin Israelista, Espanjasta ja Australiasta. Myöhemmin viranomaisten tiedot tarkentuivat ja uhrien kerrottiinkin olleen kaksi australialaista, yhdysvaltalainen, britti ja israelilainen.

Poliisi on ottanut teosta epäillyn 19-vuotiaan miehen kiinni ja selvittää tapausta. Tekijän kerrotaan olevan norjalainen ja taustaltaan somali.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi kertoi tänään torstaina alustavien selvitysten viittaavan siihen, että mielenterveysasiat olisivat merkittävä tekijä teon taustalla. Poliisin mukaan myös terrorismia pidetään kuitenkin vielä yhtenä mahdollisena motiivina puukotuksille.

”Tässä vaiheessa motiivia pitäisi arvioida avoimin mielin, ja näin ollen terrorismi on vain yksi selvitettävistä tutkimuslinjoista”, sanoi Suur-Lontoon poliisin apulaispäällikkö ja terrorismin vastaista toimintaa johtava Mark Rowley torstaiaamuna The Guardian -lehden mukaan.

Poliisi aikoo lisätä torstaina näkyvyyttään Lontoon kaduilla tapauksen vuoksi.

Twitterissä julkaistuissa kuvissa näkee, miten tapahtumapaikka hiljeni sen jälkeen, kun Lontoon poliisi eristi tapahtumapaikan selvittääkseen tilannetta.

Puukkomies riehui Lontoossa - yksi kuoli, useita loukkaantui
Puukkomies riehui Lontoossa - yksi kuoli, useita loukkaantui
Poliisi sulkee Russell Squaren ympäristöä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat