Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuri enemmistö saksalaisista ei syytä Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa maassa tehdyistä terrori-iskuista

Saksalaisista 69 prosenttia on sitä mieltä, ettei heinäkuussa iskeneiden kahden terroristin ja maahan pakolaiskriisin myötä saapuneiden yli miljoonan ihmisen välillä ole yhteyttä.

Ulkomaat
 
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Angela Merkel
Angela Merkel Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Valtaosa saksalaisista ei syytä liittokansleri Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa viime kuussa tehdyistä kahdesta terrori-iskusta, selviää Deutsche Welle -median teettämästä mielipidekyselystä.

Berliiniläinen Forsa-tutkimuslaitos selvitti, että 69 prosenttia vastaajista ei uskonut heinäkuussa Isisin nimissä iskeneiden kahden terroristin ja maahan viime vuonna tulleiden lähes miljoonan pakolaisen välillä olevan mitään yhteyttä.

Vastaajista alle kolmannes (28 prosenttia) oli sitä mieltä, että iskujen syy löytyy Merkelin harjoittamasta pakolaispolitiikasta. Tästä vajaasta kolmanneksesta neljä viidestä (78 prosenttia) kertoi kannattavansa maahanmuuttovastaista AfD-puoluetta.

Heinäkuun 24. Syyriasta saapunut, mutta hylkäävän turvapaikkapäätöksen saanut ja palautusta Bulgariaan odottanut mies räjäytti itsensä festivaalialueen ulkopuolella Ansbachissa. Iskussa kuoli vain tekijä itse.

18. heinäkuuta 17-vuotias Afganistanista tai Pakistanista tiettävästi kotoisin ollut mies iski kirveen kanssa junassa Würzbergissä haavoittaen viittä ihmistä ennen kuin poliisi ampui hänet. Tutkijoiden mukaan molemmilla miehillä oli yhteyksiä terroristijärjestö Isisiin.

Saksa on vastaanottanut viime vuonna kärjistyneen pakolaiskriisin jälkeen yli miljoona ihmistä pääasiassa Irakista, Syyriasta ja Afganistanista. Viranomaiset ympäri Eurooppaa ovat varoittaneet, että Isisin kannattajia saattaa soluttautua maanosaan turvapaikanhakijoiden joukossa.

Kyselytutkimus tehtiin 28.-29. heinäkuuta ja siihen vastasi 1 007 ihmistä. Sen virhemarginaali on kolme prosenttia molempiin suuntiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat