Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän pääministerin kommentti opettajien palkoista suututti – erottamista vaativaan nettivetoomukseen yli 180 000 nimeä

Medvedevin lausunto opettajien palkoista vihastutti ja riemastutti sosiaalisessa mediassa.

Ulkomaat
 
Alexander Astafyev / Sputnik
Pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan opettajan työ on kutsumusammatti.
Pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan opettajan työ on kutsumusammatti. Kuva: Alexander Astafyev / Sputnik

Lähes 190 000 ihmistä on perjantai-iltaan mennessä allekirjoittanut Change.org-verkkosivustolla vetoomuksen Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin erottamiseksi. Kohu syntyi pääministerin tylyhköstä lausunnosta yleisötilaisuudessa keskiviikkona.

Suurin osa vetoomuksen allekirjoituksista kertyi vuorokauden kuluessa, kun tilaisuudessa taltioitu Youtube-video levisi sosiaalisessa mediassa.

Medvedev vastasi keskiviikkona yleisökysymyksiin Territorija Smyslov -tapahtumassa Vladimirin kaupungin tuntumassa Moskovan itäpuolella. Dagestanilainen yliopisto-opettaja kysyi pääministeriltä, miksi opettajat ansaitsevat vain 10 000–15 000 ruplaa eli 135–200 euroa kuussa.

”Samaan aikaan kun turvallisuuspalveluiden ja poliisin työntekijöiden palkat ovat 50 000 ruplaa ja enemmän”, opettaja jatkoi. ”Meidän työmme ei ole yhtään vähemmän vaativaa tai vastuullista.”

”Opettajan ja kouluttajan työ on kutsumus”, Medvedev vastasi.

”Jos haluatte ansaita rahaa, on joukoittain työpaikkoja, joissa sitä voi tienata nopeammin ja helpommalla. Ennen kaikkea yritystoiminta. Mutta te ette varmaan ole bisnestä aloittaneet? No niinpä.”

Verkkokommenteissa kyseltiin muun muassa, viittasiko pääministeri Venäjälläkin suosittuun Breaking Bad -televisiosarjaan, jossa syöpää sairastava kemianopettaja ryhtyy valmistamaan metamfetamiinia perheensä talouden pelastamiseksi.

Vetoomuksen vireillepanijat puolestaan huomattavat Change.org-sivustolla, että ”kala mätänee päästä lähtien, ehkä näin käy myös hallituksen tehokkuudelle”. Aloitteen tekijöiden on tarkoitus luovuttaa vetoomus presidentti Vladimir Putinille, kun allekirjoituksia on kertynyt 200 000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat