Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähes 200 meksikolaista halusi halvan loman Espanjassa – osa ollut jo kaksi viikkoa jumissa lentokentällä

Lentoyhtiön henkilökunnalle ja heidän läheisilleen myytyjen alennuslippujen ostajia varoitettiin ennalta matkustamasta pahimman lomasesongin aikaan.

Ulkomaat
 

Lähes 200 meksikolaista on ollut päiväkausia jumissa Madridin lentokentällä Espanjassa odottamassa paluulentoa kotiin. Osa heistä on odottanut espanjalaiskentällä jo kaksi viikkoa, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Jumiin jääneet matkustajat ovat Aeromexico-lentoyhtiön henkilökuntaa tai heidän sukulaisiaan ja matkustavat alennuslipuilla, joita muut eivät voi ostaa. Lipuissa on kuitenkin ehto, joka mahdollistaa koneeseen nousemisen vain silloin, kun siinä on myymättömiä paikkoja. Vastaava käytäntö on monilla maailman lentoyhtiöillä.

Lentoyhtiö kertoo varoittaneensa lippujen ostajia, ettei matkustaminen kannata pahimman lomasesongin aikaan.

Valtaosa meksikolaisista nukkuu lentokentällä ankeissa oloissa, sillä heillä ei ole rahaa Madridin hotelleihin.

Aeromexicon kerrotaan torjuneen 183 jumiin jääneen matkustajan pyynnöt ylimääräisen koneen lähettämisestä heitä noutamaan.

Madridin-matkaajille on perustettu yhteisöpalvelu Facebookissa ryhmä, jossa pyydetään ihmisiä auttamaan jumiin jääneitä meksikolaisia.

”Olisi hyvä, jos he saisivat ruokaa, juotavaa, kosteuspyyhkeitä, pulloja vedelle, hedelmiä”, ryhmän avunpyynnössä kirjoitetaan.

Lisäksi mahdolliset majapaikkatarjoukset otetaan ryhmän mukaan kiitollisina vastaan.

Espanjalaisen El País -lehden mukaan jotkut madridilaiset ovat tarjoutuneet majoittamaan meksikolaisia muutamiksi öiksi.

Yksi apuun saapuneista on 67-vuotias Rafael.

”Meillä on iso talo ja tunnen myötätuntoa näitä ihmisiä kohtaan. Päätimme vaimoni kanssa tulla tänne tyhjällä autolla ja ottaa mukaamme perheen tai kuusi apua tarvitsevaa ihmistä”, hän sanoo lehdelle.

Kentällä jumissa oleva meksikolaislääkäri Dulce Olveda, 65, kertoo El País -lehdessä, että Aeromexicon lentoja on lähtenyt kentältä ainakin neljä, mutta yksikään alennuslipulla matkustaneista ei ole mahtunut mukaan.

Monet matkustajista lähettivät yhteiskirjeen Meksikon konsulaatille Madridissa, jossa he pyysivät apua. Diplomaattilähteiden mukaan he eivät voi ratkaista toistuvasti saman yhtiön kanssa ilmenevää ongelmaa.

Meksikon konsuli Bernardo Cordova sanoi lentoterminaalissa jumissa oleville matkustajille kuitenkin, että hän on yhteydessä Aeromexicoon ja pyrkii auttamaan heitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat