Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestö: Ainakin 13 siviiliä kuoli iskuissa Aleppossa

The Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan yli sata siviiliä on kuollut Aleppossa viimeisen viikon aikana.

Ulkomaat
 
AFP
AMMAR ABDULLAH / Reuters
Ilmaiskussa vaurioituneita pakolaisleirin telttoja Atarebin kaupungin laitamilla Aleppon maakunnassa. Kuva on viime torstailta.
Ilmaiskussa vaurioituneita pakolaisleirin telttoja Atarebin kaupungin laitamilla Aleppon maakunnassa. Kuva on viime torstailta. Kuva: AMMAR ABDULLAH / Reuters

Ainakin 13 ihmistä kuoli perjantaina ilmaiskuissa Syyriassa Aleppon kaupungin itäosissa, kertoi Syyrian tilannetta seuraava The Syrian Observatory for Human Rights. Kuolleiden joukossa on järjestön mukaan yhdeksän lasta.

Kaupungin itäosat ovat kapinallisten hallussa, ja alue on Syyrian hallituksen joukkojen saartama. Kapinalliset ovat pyrkineet murtamaan heinäkuun puolivälissä alkaneen saarron, joka on herättänyt huolta alueelle syntyneestä humanitaarisesta kriisistä.

The Syrian Observatory for Human Rights ei tiedä, oliko ilmaiskujen taustalla Syyrian hallitus tai sen liittolainen Venäjä.

Kapinallisten hyökkäys alkoi viime sunnuntaina. Heidän kohteenaan on alue, jonka kautta kulkee reitti hallituksen hallinnassa olevaan Aleppon länsiosaan.

Järjestön mukaan ainakin 115 siviiliä, myös kymmeniä lapsia, on kuollut taisteluissa sunnuntain jälkeen.

Manbijin kaupungissa kurdi- ja arabitaistelijoiden liittouma SDF on edennyt yhä syvemmälle äärijärjestö Isisin kontrolloimalle alueelle. The Syrian Observatory for Human Rightsin johtaja Abdul Rahman kertoo, että Isisiä vastaan taistelevat joukot ovat saaneet haltuunsa 70 prosenttia kaupungista.

Rahmanin mukaan viime viikon aikana tapahtunut edistys on ollut vauhdikkaampaa kuin aiempina viikkoina yhteensä. Isisin taistelijat käyttävät kuitenkin siviileitä ihmiskilpinä.

SDF aloitti hyökkäyksen Manbijiin toukokuun lopulla. Sitä on tukenut Yhdysvaltain johtama Isisin-vastainen liittouma.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama totesi torstaina, että Venäjä näyttäytyy maailmalla ”vastuuttomana toimijana” Aleppon tapahtumien vuoksi. Venäjä vastasi arvosteluun torstaina sanoen, ettei Yhdysvallat käyttäydy aidon kumppanin tavoin.

Venäjän varaulkoministeri Sergei Ryabkov sanoi pitävänsä Venäjän toimia Syyriassa ”täysin loogisina”. Hänen mukaansa suurin osa kansainvälisestä yhteisöstä on yhtä mieltä Venäjän asettamista tavoitteista.

HS:n ulkomaantoimittaja Jukka Huusko ja valokuvaaja Kaisa Rautaheimo ovat parhaillaan juttumatkalla Syyriassa. Katso täältä video matkan lähtövalmisteluista ja ohjeet, kuinka voit lähettää kysymyksiä tiistaina järjestettävään studiokeskusteluun. Kysymyksiin vastaavat Huusko Syyriasta käsin sekä studiovieraiksi saapuvat rauhanvälitysjärjestö CMI:n Lähi-idän-asiantuntija, entinen diplomaatti Ilkka Uusitalo ja Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja, kapteeni Juha Kukkola.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat