Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vallankaappausyritys ei ole lisännyt turkkilaisten turvapaikkahakemuksia Suomeen

Maahanmuuttovirasto huomioi Turkissa kiihtyneen toisinajattelijoiden vainoamisen arvioidessaan, voiko turkkilaisia turvapaikanhakijoita palauttaa kotimaahansa.

Ulkomaat
 
Kenan Gurbuz / Reuters
Poliisit taluttivat osallisuudesta vallankaappausyritykseen epäiltyä sotilasta oikeustalolle Marmarisin kaupungissa heinäkuun puolivälissä.
Poliisit taluttivat osallisuudesta vallankaappausyritykseen epäiltyä sotilasta oikeustalolle Marmarisin kaupungissa heinäkuun puolivälissä. Kuva: Kenan Gurbuz / Reuters

Maahanmuuttovirasto huomioi Turkissa kiihtyneen toisinajattelijoiden vainoamisen arvioidessaan, voiko turkkilaisia turvapaikanhakijoita palauttaa kotimaahansa.

Toistaiseksi eteen ei tosin ole tullut tapauksia, joissa epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeisten tapahtumien olisi katsottu vaikuttavan turvapaikanhakijaan, kertoo turvapaikkajohtaja Esko Repo.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on ottanut käyttöön kovat keinot poistaessaan epäluotettaviksi katsomiaan ihmisiä vastuutehtävistä. Kymmeniätuhansia sotilaita, tuomareita, opettajia ja toimittajia on erotettu ja merkittävä osa heistä vangittu.

Ruotsin maahanmuuttovirasto kertoi keskiviikkona, että se ei toistaiseksi palauta Turkkiin ihmisiä, joilla tulkitaan olevan yhteys vallankaappausyritykseen. Tämä tarkoittaa Erdoğanin verivihollisen, muslimisaarnaaja Fethullah Gülenin kannattajia ja muita oppositiotoimijoita.

Turkin kansalaisten tekemät turvapaikkahakemukset Suomeen eivät ole yleistyneet heinäkuun puolivälissä tapahtuneen vallankaappausyrityksen jälkeen, kertoo turvapaikkajohtaja Repo.

Heinäkuun loppuun mennessä Suomesta oli hakenut turvapaikkaa tänä vuonna 36 Turkin kansalaista eli keskimäärin noin yksi viikossa. Vain yksi oli saanut myönteisen päätöksen.

Suuri osa Turkista tulevista turvapaikanhakijoista on perinteisesti ollut kurdeja, eikä kurdien ahdinko Turkissa liity suoraan vallankaappausyrityksen aiheuttamiin vainoihin.

Ankaran suurlähetystöstä kerrotaan, että myöskään turkkilaisten viisumihakemuksia ei ole epätavallisen paljon. Viisumihakemusten suuri määrä olisi voinut antaa odottaa myöhemmin tulevia turvapaikkahakemuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat