Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhansia koiria myrkytettiin Pakistanissa – kuvat kuolleista koirista järkyttävät

Viranomaiset arvioivat myrkyttäneensä 20 miljoonan asukkaan Karachissa jo tuhansia koiria. HS julkaisee kuvat poikkeuksellisesti jutun lopussa, sillä ne saattavat järkyttää joitain lukijoita.

Ulkomaat
 

Viranomaiset ovat myrkyttäneet satoja koiria Karachin kaupungissa Pakistanissa. Myrkytyksillä pyritään viranomaisten mukaan saamaan kuriin miljoonakaupunkia piinaava kulkukoirapopulaatio, sillä ne hyökkäävät vuosittain tuhansia ihmisten kimppuun, uutisoi Reuters.

Helsingin Sanomat julkaisee kuvat poikkeuksellisesti jutun lopussa, sillä ne saattavat järkyttää joitain lukijoita.

Koirien myrkyttäminen on raivostuttanut maan eläinsuojelujärjestöt, ja kuvat koirista ovat internetin myötä herättäneet raivoa myös maan rajojen ulkopuolella.

”Kerta kaikkiaan hirveää”, ”Levittäkää sanaa. Hävetkää Karachin viranomaiset”, ”Ei enää julmuutta”, vain muutamissa monista tyrmistyneistä viesteistä todettiin televisiokanava RT:n mukaan.

”Ainakin 700 koiraa on jo kuollut parin päivän aikana vain kahdella alueella kaupungin eteläosissa”, kaupungin tiedottaja Sattar Javed sanoo Reutersille.

Tarkkoja lukuja kaupungin kaikkiaan kuudelta alueelta ei ole saatavissa, mutta viranomaiset arvioivat operaatiossa kuolleen yhteensä jo tuhansia koiria.

Koirat myrkytettiin piilottamalla kanoihin myrkkytabletteja ja antamalla ne sitten koirille.

Kaupunkia edustavan Mohammad Zahidin mukaan myrkyttäminen on välttämätöntä, sillä koiralaumat ovat uhka kaupungin 20 miljoonalle asukkaalle.

Viime vuonna Karachin Jinnah-sairaalassa hoidettiin 6 500 ihmistä, joita koirat olivat purreet. Tänä vuonna puremia on hoidettu jo 3 700 kertaa, tohtori Seemin Jamali kertoo Reutersille.

AKHTAR SOOMRO / REUTERS
AKHTAR SOOMRO / REUTERS
AKHTAR SOOMRO / REUTERS
AKHTAR SOOMRO / REUTERS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat